Pentru ajutorarea bolnavilor de scleroză multiplă

Posted on 25 mai 2013

4


O ştafetă, cu cinci biciclişti  – Andrei Țolaș, Alexandra Baș, Paul Ciupa, Ramona Romaneag, Sanda Bobaș – studenţi la Facultatea de Geografie, Turism şi Sport din Oradea -, cu un parcurs lung – între Oradea şi Bucureşti -, cu opriri şi manifestări, … este organizată pentru ajutorarea bolnavilor de scleroză multiplă. Astăzi, au trecut prin Turda. O furtună, întâlnită în drum, i-a obligat să-şi pună bicicletele în remorca maşinii. Dar, nu au renunţat!

sm DSC05011Ştafeta ciclistă începe de la Oradea şi va continua la Bistrița, Alba Iulia, Sibiu, Râmnicu Vâlcea și București. Suporterii din comunitate, respectiv copiii, tinerii, membri ai familiei, dar şi simpatizanți ai cauzei acestui eveniment sunt aşteptaţi cu propriile biciclete pentru se alătura ca suporteri bicicliști, în acest tur ciclist. Această manifestare va fi organizată într-un parc central din localitățile amintite, cu scopul de a întâmpina și a motiva echipa ștafetei naționale, care va dedica fiecărui oraş din cele amintite mai sus, câte o zi.
Echipa va pleca la drum purtând ca ștafetă, mesajele și fotografiile de încurajare ale comunității, pe care le va culege de la suporterii și simpatizanții din comunitățile incluse în tur până la punctul terminus, Parcul Herăstrău din București. Persoanele care se vor alătura acestei inițiative susțin demersul campaniei prin participarea la Tombola ștafetei cicliste. Un bilet costă 5 lei, iar premiile constă în cămăşi, caiete, pixuri, produse handmade decorative pachete alimentare şi alte surprize. Fondurile vor fi utilizate pentru sprijinirea persoanelor afectate de scleroza multiplă, prin intermediul unor grupuri de suport, organizate la nivel local cu implicarea comunității și a partenerilor locali și naționali.
Informaţia este preluată de pe alba24.ro

Am reuşit să-i întâlnesc. Mâine voi posta mai multe informaţii. Deocamdată, numai nişte fotografii:

Această prezentare necesită JavaScript.

Din  pus la dispoziţie de organizatori, aflu că:

sm DSC05025Scleroza multiplă este o afecțiune neurologică cronică, care afectează sistemul nervos central, în mod special creierul, măduva spinării și nervii optici. De obicei, o persoană este diagnosticată cu scleroză multiplă între 20 și 40 de ani, dar scleroza multiplă a fost diagnosticată și la copii, adolescenți și vârstnici. Riscul de apariție a acestei afecțiuni este de două ori mai mare la femei decât la bărbați. Este o boală ale cărei cauze sunt încă necunoscute, diagnosticarea fiind dificilă, putându-se pune în timp. Prognosticul este imposibil de prevăzut, vindecări totale ale bolii neexistând până în prezent. Scleroza multiplă afectează în România în jur de 6 000 – 8 000 de persoane, numărul exact nu se cunoaşte deoarece nu există un registru naţional pentru aceasta afecţiune.

Un gest mic, cu speranţe mari pentru cei în nevoie. Pacienţii sunt aleşi de soartă.  Voluntarii participă din omenie. Ca să ajute la „un pic mai bine” pentru defavorizaţii suferinzi. Bravo! Din păcate, suntem în Rrrrromânia şi, fără ţiganca cerşetoare, insistentă până la obrăznicie, nu s-ar fi putut desfăşura întâlnirea noastră!