Coincidenţă sau … rea-voinţă!?

Posted on 9 martie 2009

0


Nu-mi stă în caracter să intru în polemici cu cei care sunt de rea-credinţă. Pentru că sunt un leneş (!) şi nu vreau să-mi irosesc energia luptând cu morile de vânt. Dar …
Pe portalul Turdanews, o colegă a remarcat articolul meu despre miliardara săracă şi l-a prezentat, citând corect sursa, cu profesionalism. Pentru ca, imediat, să se găsească un „super-dăştept”, dispus să arunce cu noroi în oricine pentru a se face remarcat.
La semnalul menţionat, apare un comentariu numit  „Coincidenţă?” şi semnat „curajos” cu un pseudonim: „cri-cri”. Transcriu exact postarea, pentru că şi „respectul” pe care îl acordă ortografiei îl caracterizează:
„Pe situl Jurnalului de Aries exista un articol pe acceeasi tema. Seamana foarte tare cu acesta si este semnat tot Pop… Zamfir Pop. Coincidenta de nume,influenta aceleiasi muze, sau copiere?…”
(vezi: www.turdanews.net/index.php?option=com_content&view=article&id=2328:a-murit-dar-banii-de-asigurare-nu-i-ridic-nimeni-suma-1-miliard&catid=6:social)

Răspunsul meu este:
„Concetăţene Cri-cri,
dacă citeai postarea cu atenţie, ai fi observat că Raluca POP citează un articol scris de Zamfir POP. Articol postat pe pagina web şi care apare şi în ediţia de azi, pe hârtie, a ziarului nostru.
Da, este o coincidenţă faptul că tot Ardealul se sprijină pe … popi (pop = stâlp de susţinere! conform dicţionarelor! dacă şti ce-i aia un dicţionar!). Pentru articolul respectiv, eu AM MUNCIT şi m-am documentat temeinic. Am stat de vorbă cu toate persoanele menţionate în articol, am văzut şi am scanat documente, am făcut fotografii, …
Puteam, mai uşor, să citesc online ziarul Click şi să prelucrez informaţia. Nu m-am coborât până la un astfel de gest. La data apariţiei articolului în Click, eu aveam deja o parte din documentare făcută. Nu ştiu dacă reporterii lor au călcat prin noroaiele de pe str. Margaretelor ori s-au mulţumit cu informaţia şi imaginile primite prin e-mail. E treaba lor. Dar, eu am fost în casa Mariei.
Este motivul pentru care, deşi nu am obiceiul să răspund la provocări, îţi sugerez: mai bine, taci până la vară sau … cântă la altă masă!
Să ai o zi bună!”

Iartă-l, Doamne, că, într-adevăr, nu ştie ce scrie!

P.S.: constat că „cri-cri” are ID pe yahoo „beat_criss”. Poate că ar fi bine să te trezeşti!