Nu-s capabil să calific gestul

Posted on 11 aprilie 2009

0


1. Ieri am fost la Ziua Rromilor. Întâmplarea a făcut ca tocmai când Vicele a început să cânte, eu să fiu altundeva. De-aceea, filmuleţul meu începe la jumătatea cântecului.

2. Am postat filmuleţul pe Youtubeyoutube-zamfir-a

– vezi www.youtube.com/watch?v=dhlDrlzfQds

3. Azi mi-am găsit filmuleţul, copiat pe Viddler, postat de „geflo„, cu emblema „TurdaNews

– vezi: www.viddler.com/explore/geflo/videos/106turdanwes-gelu-106

4. Urmăriţi în paralel cele două filmuleţe şi …

Cer scuze – atât lui „geflo” – Gelu Florea, cât şi TurdaNews – pentru că nu sunt în stare să le calific gestul! Mi-e jenă să-l numesc furt, pentru că metoda pare a fi devenit un stil, o manieră (era să zic „de lucru”!). Dumnezeu să-i ierte pe hoţi!

Dacă nu te poţi coborî decât ciordind, când un articol de la un ieşean, când de la un clujean, când de la un turdean (şi nici de la mine nu e prima oară – vezi: https://zamfirpop.wordpress.com/2009/02/16/una-calda-una-rece, ca să nu mai pun la socoteală cele mai mărunte, pe care m-am făcut că le trec cu vederea), … mă bucur să nu mă consideri coleg!

Ştiu că mâine vei explica, ca de-obicei, că „nu ai nici o vină”, că „un coleg de redacţie ţi-a făcut pocinogul”, că de fapt „e doar o simplă preluare” cu o „mică eroare de schimbare de nume de autor”, … şi celelalte bălmăjeli cu care te scoţi în cazuri de acest gen. Plus că vei mai arunca, în mine şi în ziarul la care lucrez, cu încă o găleată de lături, dar îmi asum acest risc. Chiar dacă mâine un cri-cri, samoara, acul turdean, şi ceilalţi aplaudaci ai tăi, vor tuna şi fulgera pentru că mi-am permis să văd şi să fiu deranjat de gestul tău, dar … citez:
„Consider că postul meu a fost la obiect şi necesar. Pentru că, înainte de multe altele, avem nevoie să învăţăm esenţa democraţiei şi regulile dialogului. … Aceasta este o dezbatere despre mass media locală. E necesară şi asta.”

Greşesc punând această postare la „Legea lui Zappa”, pentru că legea aceea se referă la prostia pură şi naturală. Nu la proasta creştere! De-aceea am creat o nouă categorie „principii şi norme”. Chestii care, vorba unui mucos nesimţit: „nu se mai poartă, bă!”.

Aş avea doar o curiozitate: cum îi explici fiicei tale gestul? Sau basmele cu Făt Copyright ori cu Ileana Deontologie, pe care le cunoşti atât de bine … când vorbeşti despre alţii!

Update: ca să nu fiu acuzat de rea-voinţă, referitor la

Mi-e jenă să-l numesc furt, pentru că metoda pare a fi devenit un stil, o manieră (era să zic “de lucru”!). Dumnezeu să-i ierte pe hoţi!

adaug şi recidiva, spre comparare:

a. filmuleţul meu postat pe Youtubeyoutube-zamfir-b

– vezi www.youtube.com/watch?v=xugOqQApXFo

b. filmuleţul meu, copiat pe Viddler, postat de „geflo„, cu emblema „TurdaNews

– vezi: www.viddler.com/explore/geflo/videos/107turdanwes-gelu-107

Este totală neruşinare: am mai postat două filmuleţe pe youtube! Mă întreb cu scârbă: pe astea, când le ciordiţi?

www.youtube.com/watch?v=PYHihMAi60Q

www.youtube.com/watch?v=heFp8BbBMgE

Deocamdată le puteţi vedea NUMAI pe youtube sub semnătura autorului real! Mai aşteptaţi puţin!