Mormolocii tac cu musca pe căciulă!

Posted on 13 aprilie 2009

0


Musca, mai ales când se aşează pe căciuli, e foarte fricoasă. La cel mai mic gest, îşi ia zborul. Altă-dată, la chestii mult mai mici, făceau tărăboi mare, bătându-se zgomotos în piept cu cărămida cinstei, corectitudinii şi deontologiei, acuzând, în dreapta şi stânga, pe toată lumea din jur. Acum, mormolocii cu musca pe căciulă, trebuie să tacă!

Am fost la Ziua Rromilor. Întâmplarea a făcut ca tocmai când Vicele a început să cânte, eu să fiu altundeva. De-aceea, filmuleţul meu începe la jumătatea cântecului.  Am postat filmuleţul pe Youtube – vezi www.youtube.com/watch?v=dhlDrlzfQds. A doua zi mi-am găsit filmuleţul, copiat pe Viddler, postat de „geflo”, cu emblema „TurdaNews” – vezi: www.viddler.com/explore/geflo/videos/106. Urmăriţi în paralel cele două filmuleţe şi …

Cer scuze – atât lui „geflo” – Gelu Florea, cât şi TurdaNews – pentru că nu sunt în stare să le calific gestul! Mi-e jenă să-l numesc furt, pentru că metoda pare a fi devenit un stil, o manieră (era să zic „de lucru”!). Dumnezeu să-i ierte pe hoţi! Dacă nu te poţi coborî decât ciordind, când un articol de la un ieşean, când de la un clujean, când de la un turdean (şi nici de la mine nu e prima oară – vezi: https://zamfirpop.wordpress.com/2009/02/16/una-calda-una-rece, ca să nu mai pun la socoteală cele mai mărunte, pe care m-am făcut că le trec cu vederea), … mă bucur să nu mă consideri coleg!

La fel a păţit şi filmuleţul meu postat pe Youtube – vezi www.youtube.com/watch?v=xugOqQApXFo
care a apărut, copiat pe Viddler, postat de „geflo”, cu emblema „TurdaNews”
– vezi: www.viddler.com/explore/geflo/videos/107. Dar, este totală neruşinare: am mai postat două filmuleţe pe youtube! Vezi: www.youtube.com/watch?v=PYHihMAi60Q şi www.youtube.com/watch?v=heFp8BbBMgE. Mă întreb cu scârbă: când vor fi ciordite? Deocamdată le puteţi vedea NUMAI pe youtube sub semnătura autorului real! Mai aşteptaţi puţin!

Aş mai avea doar o curiozitate: cum îi explici fiicei tale gestul? Sau basmele cu Făt Copyright ori cu Ileana Deontologie, pe care le cunoşti atât de bine … când vorbeşti despre alţii!

Pentru detalii mai pe larg, vizitaţi: https://zamfirpop.wordpress.com/2009/04/11/nu-s-capabil-sa-calific-gestul