Şi blogul lui Zamfir Turdeanu’ e băgat în seamă!

Posted on 18 aprilie 2009

11


Pentru că este la modă să te baţi cu cărămida în piept referitor la cât de accesat eşti, ca publicare online, mă dedau şi eu la această activitate.

Consultând statisticile blogului, constat că am avut 4.774 vizite din 20 octombrie, de la deschiderea acestui blog, şi până azi, 18 aprilie la amiază.
Asta înseamnă o medie de vreo 26 de vizite/zi – pe cele 180 de zile, ceea ce nu e chiar rău (având în vedere că până la 31 martie am publicat pe două bloguri în paralel şi, prin închiderea unuia dintre bloguri, acum resimt lipsa a nişte trimiteri spre acest blog; astfel, pe unii dintre cititorii celuilalt blog i-am pierdut; dar, sper să mă re-găsească şi aici până la urmă!).
Dar, dacă observ că în ultimele 7 zile frecvenţa musafirilor e mult mai mare
11 aprilie – 162 vizite
12 aprilie – 136 vizite
13 aprilie – 236 vizite
14 aprilie – 206 vizite
15 aprilie –  87 vizite
16 aprilie – 224 vizite
17 aprilie – 117 vizite

pentru ultimele şapte zile îmi iese o medie de vreo 166 de vizite/zi, ceea ce e chiar bine (având în vedere că este un  blog mai mult personal, decât jurnalistic, şi nicidecum unul comercial; încă nu am postat nici o reclamă!). O medie apropiată îmi iese şi pe perioada de la 1 aprilie încoace: aproape 160 de vizite/zi.
Chiar dacă cifrele mă obligă să constat că … blogul e meu e băgat în seamă (şi mă bucur sincer!), mi-au rămas nişte regrete din cele mai vechi:
– m-aş bucura şi mai mult dacă vizitatorii ar posta comentarii (nu mai e necesară înregistrarea – în sfârşit am reuşit să învăţ cum să elimin condiţia!),
– îmi doresc să primesc mesaje de la vizitatori (în care să-mi povestească, mai ales, despre Turda de care îşi amintesc cu nostalgie!) pentru a le adăuga pe blog, şi multe altele …!
Mulţumesc tuturor celor care îmi accesează blogul şi sper să reuşesc să le dau motive să o facă şi în continuare.

Normal, ar trebui să vă premiez pe voi, Prietenii şi neprietenii care îmi accesaţi blogul şi astfel … îmi citiţi o parte din gânduri (chiar dacă, apoi, unii se screm să le răstălmăcească! vezi nota de jos!). Premiul este:
www.enciclopedia-dacica.ro – poate vă interesează
www.unica.ro/campanie/dacia-de-la-1100-la-duster/2009/03/31 – o foarte scurtă poveste despre trecerea de la Dacia 1100 la noile realizări ale Daciei (Renault)
http://stiri.rol.ro/content/view/262088/2 – mă mândresc cu faptul că am scris despre acest Om, la o trecere a sa prin Turda (vezi: www.ziarul21.ro/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=1235)
www.ziare.com/Romania_vazuta_de_doi_francezi_Tara_de_hoti_si_imputiti-723967.html – aici aş face iar afirmaţia făcută în ’92, în Paris: diferenţa este că e mai uşor să scrii despre murdării – sunt şi prin  alte ţări, destule!  – decât despre lucruri frumoase – chiar dacă la noi … sunt ceva mai puţine, mai rare, din păcate …
www.adevarul.ro/articole/romania-anului-1978-prin-ochii-unui-suedez.html – mizeriile noastre din ’78 erau privite ca „exotism”!

Bonusuri:
http://levantul.wordpress.com/2007/11/19/moravuri-si-faradelegi-ale-romanilor-din-moldova-si-tara-romaneasca-in-secolul-al-xviii-lea-vazute-de-calatori-straini
www.catavencu.ro/video/cei_mai_sexy_intelectuali_romani-6029.html
http://tweetybebelino.wordpress.com/2009/04/15/culmea-ironiei-batut-si-violat-de-o-coafeza-pe-care-a-vrut-sa-o-jefuiasca

Notă: pentru că trebuia cineva să-mi strice ziua şi să răstălmăcească postarea de faţă, mi se atribuie o afirmaţie pe care eu nu am făcut-o:”a anunţat că blogul său are mai mulţi vizitatori decât site-ul Jurnalului de Arieş” (vezi: http://turdanews.net/index.php?option=com_content&view=article&id=3045:site-ul-jurnalului-de-arie-mai-slab-decat-blogul-lui-zamfir-pop&catid=12:mass-media). Probabil cu „nobila” intenţie de a băga zâzanie între mine şi redacţia ziarului la care lucrez.
Dacă blogul meu a crescut, e pentru că am muncit şi am învăţat, clipă de clipă. Şi am mai citit şi www.masternewmedia.org/news/2005/04/26/how_to_write_a_successful.htm. Dacă faceţi la fel, aveţi oarece şanse de succes. Sau puteţi încerca cu sâcăieli, spurcări, minciuni, ciordeli, împunsături, … şi veţi avea şi mai mult „succes”! Garantat! Cu munca altora e mult mai uşor!
Aşa cum am mai afirmat, acesta este un blog personal, al unui jurnalist … amator (amator = om care face ceva din plăcere!). Nici o clipă nu m-a interesat o competiţie, cu atât mai puţin cu un site al unui ziar! Iar activitatea mea nu este monitorizată pentru că … nu mă interesează acest aspect! Cifrele menţionate sunt preluate din statistica oferită de wordprewss, gazda blogului. Eu scriu pentru Oameni, nu pentru rating! Oricine doreşte, e liber să se îndoiască de afirmaţiile mele. Nici măcar pentru rating, eu nu voi număra divorţurile nimănui! Nici nu voi minimaliza „realizările” altora, ca să arăt cât de grozav sunt. Pe internet, pe bloguri, ca şi în viaţă, fiecare lucrăm cât ne duce mintea, puterile şi … obrazul!
De-aceea, astfel de comentarii subliniază numai … „valoarea” gândirii celui care răstălmăceşte în acest fel cuvintele mele. Nicidecum nu aduc atingere muncii mele pentru ridicarea valorii blogului.

Adevăraţii mei judecătorii sunt NUMAI aceia care-mi citesc blogul cu gând curat!

Update: Pentru a elimina total confuzia dintre vizitatori şi vizite (vina este a mea, recunosc!), iată situaţia de astăzi, 20 aprilie 2009, la orele 16:
Vizitatori: România 502, Israel 88, SUA 46, Germania 39, Italia 9, Canada 8, Rusia 7, Moldova 6, Spania 3, Belgia 3, Ungaria 3, Norvegia 3, Australia 3 … şi încă 17 din alte 12 ţări.
Adică, un total de 737 vizitatori (presupun că sunt vizitatori-unici) în 20 de zile – rezultând o medie de 37 de vizitatori/zi.
Vizite: 3.301, deci, o medie de 165 vizite/zi.

Deci: zilnic vreo 37 de vizitatori fac aproape 165 de vizite pe blogul meu.

Despre acurateţea acestor cifre, eu sunt primul care mă îndoiesc! Le iau doar ca orientative. Pentru că, de exemplu, pe „Live trafic feed” s-a contorizat ieri vizită din Starvanger – Norvegia, care nu apare în statistica oferită de „Flag counter”! Vorba aceea: dacă ai un ceas, şti cât e ora. Dacă ai două ceasuri … nu mai şti!