Reţete de criză

Posted on 19 aprilie 2009

0


Azi e zi de Sărbătoare? Atunci, putem să şi râdem, nu-i aşa!? Nişte chestii legate de subiectul zilei: criza.

Buca te … de criză

Cafeaua de criză
Se ia o boabă de cafea, se leagă cu o aţă, şi se scufundă de 2-3 ori în ceaşca cu apă fierbinte.
La fiecare 3 cafele se schimbă aţa.

Regim de criză
Dimineaţa: bei ce ai.
Amiază: mănânc cum pot.
Seara: gem (de foame, că de prune e scump!).

Tort economic
* Ingrediente: 1 bărbat bine, 1 baton de vanilie gros şi vesel, 2 ouă, 1 pat fără arcuri, 100 ml. coniac sau 1 litru de vin roşu, 1 femeie dornică, 1 piersică stufoasă, 1 felie de lămâie …
* Mod de preparare:
– se ia bărbatul cu binişorul, se udă cu cei 100 ml. coniac sau cu 1 l de vin roşu, după care se răstoarnă în pat;
– se agită cu mâna batonul de vanilie cu cele 2 ouă, prin frecare sau mângâiere (după necesităţi), până batonul se întăreşte bine;
– între timp, se freacă piersica cu o felie de lămâie până devine umedă, fragedă şi strâmtă;
– se introduce batonul – bine întărit – în piersică;
– se freacă bine în interior, bătându-se cu cele 2 ouă, până iese crema şi batonul se înmoaie.
Oftatul şi vibraţiile indică dacă tortul este gata.
Dacă a reuşit, tortul va creşte bine de tot timp de nouă luni, după care va putea fi scos la tavă.
În caz de nereuşită, operaţiunea se va repeta, cu vecinul sau vecina …
Poftă mare!

Dante …
spune că „nu se poate vădi îndeajuns frumuseţea unei femei, când podoabele îmbrăcăminţii şi ale dichisului îi fac concurenţă!
Chiar bine pentru că hainele şi, mai ales, bijuteriile sunt scumpe!

Dialog cu „p” de la „criză”
– Cum te numeşti, domnule?
– Petru Popescu.
– Şi ce lucrezi?
– Prepar peşti pentru pulverizat.

– Bine, dar ce anume operaţii faci?
– Pun peştele pe plăci, potrivesc plăcile pe plite, pregătesc patru putini pentru peştele prăjit, pulverizez pasta produsă, pun pe pungi.
– Dar de ce vorbeşti numai cu „P”?
– Poftim?
– De ce vorbeşti numai cu „P”?
– Pot pronunţa pe „p” perfect perceptibil.
– Ei, asta e acum! Pun rămăşag că la întrebările mele vei greşi.
– Primesc.
– Pe cât?
– Pun prinsoare pe patru poli!
– S-a făcut. Spune-mi ce-ţi place să mănânci?
Peşte, păstrăvi, plachie, potârnichi, piftie piperată, pârjoale, pastramă papricaş, papanaş, porumbei, pui pane.
– Şi ce vin bei?
–  Pinot, Pelin, Porto.
– Şi ce desert?
– Plăcinte, prăjituri, pepene, prune, pere, portocale, piersici.
– Dar îngheţată obişnuieşti?
– Puţin profiterol, parfait.
–  Spune-mi cum iţi petreci timpul liber?
– Primăvara prefer plimbările pe potecile pădurilor, prin parcuri.
–  Dar vara?
– Pescuiesc.
– Şi iarna?
– Patinez.
– Te pomeneşti că poţi să-mi spui o poezie numai cu litera „P”?
– Pot.
– Asta nu o mai cred. Spune- o!
POEZIA POETULUI PETRU POPESCU:
Prin pustiuri, peste pietre
Păsări, pâlcuri pribegesc
Părăsindu-şi puii proprii
Pe pământul părintesc.
Prima pasare, pilotul
Plescăia puternic pliscul
Patina privind pământul
Pajiştea, pădurea, pliscul.

– Bine! Spune- mi textual ce i-ai spus nevestei când ai plecat?
– Paraschiva păpuşico, pentru prânz presară puţin pătrunjel pe potârnichi. Pa!
– Vad ca am pierdut.
– Pardon, plăteşti patru poli pentru pierderea pariului.
– Plătesc.
– Pune paralele pe portofel.
– Încă o întrebare.
– Poftim!
– Ce adresa ai matale?
– Prelungirea Popa Petrescu 4, parter, plecând prin Pângari, peste pod.

www.descopera.ro/cultura/3187542-top-10-traditii-si-obiceiuri-bizare

Dacă acum aveţi o cută de încruntare mai puţin pe frunte, înseamnă că am reuşit!

Posted in: 85 - glume