Posibil monument

Posted on 26 aprilie 2009

0


Un oraş care se respectă are monumente reprezentative. Pentru turişti, acestea devin puncte de reper, imaginile acestora adunându-se în albumele de călătorie.
Un posibil viitor monument al Turzii a fost prezentat la CIT, de către autorii săi.
Modificarea datei vernisajului a făcut ca publicul să fie aproape inexistent.

Răstignire din gips
„Tema este generoasă: Răstignirea. Am început cu un personaj, apoi, lucrând, am adăugat celelalte personaje ale ansamblului. Colectivul este format din vreo zece persoane. Pentru început, grupul statuar este realizat din gips, acoperit cu vopsea lavabilă.” – spune Augustin Nistor, ca „şef”, coordonator al grupului.
Vernisajul a fost complectat cu o priceasnă şi cu discuţii, mai ales între membrii Societăţii culturale „Filarmonia”, care au format publicul.
Posibil monument

monument-23071În perspectivă, lucrarea s-ar putea realiza din materiale care să reziste la expunerea la intemperii, durabile.
Şi ar putea fi amplsat pe unul din promontoriile din apropierea oraşului, poate chiar lângă crucea de curând inaugurată?, ori într-un alt cadru natural.
A fost amintit şi Dumitru Aruncutean, regretatul artist care a luptat pentru recunoaşterea artiştilor în comunitate, pentru deschiderea unei galerii de artă în municipiu. Totodată, şi el s-a aplecat asupra temei răstignirii.
În căutare de spaţii
Discuţiile care au urmat momentului festiv au avut ca obiect, în principal, căutarea de soluţii pentru expunerea operelor de artă plastică. Dincolo de „Galeria municpală” – care este închisă, de restricţiile impuse de administratorul ei, pentru artiştii amatori.
Se va realiza şi o pagină web pentru artiştii plastici din Turda. Deopotrivă pentru a face cunoscută mişcarea artisitcă locală, pentru promovarea artiştilor, cât şi pentru facilitarea vânzării lucrărilor. Pentru că şi artiştii suferă de criza financiară mondială, ca toţi cei din jurul lor.

Posted in: 22 - Evenimente