Nu-i mare, ci-i … imensă!

Posted on 5 mai 2009

2


De curând. mă minunam cât de mare e „grădina Domnului” şi câte fel şi fel de bidigănii trăiesc într-ânsa … (vezi: https://zamfirpop.wordpress.com/2009/04/14/mare-e-gradina). După ce am primit texul de mai jos (mulţumesc celui care mi l-a trimis!), musai să mă corectez: nu-i mare, e … imensă!!!

1. Un tip şi-a cumpărat un frigider nou. Ca să scape de cel vechi, l-a pus în faţa casei, cu un carton pe el, pe care a scris: „E gratis, îl vrei? Ia-l acasă!”.
Frigiderul a stat acolo timp de patru zile şi nimeni nici măcar nu s-a uitat la el (chestia, nu cred că se petrecea în Rrrom-ânia!).
A realizat că oamenii erau prea neîncrezători în această ofertă.
Aşa că, a decis să schimbe cartonul : „Frigider de vânzare cu numai 100 lei”.
A doua zi, cineva la furat!
Ei trăiesc printre noi!!!
2. Într-o zi mergeam pe plajă cu nişte prieteni. Deodată, cineva a ţipat:  „Uite, o pasăre moartă!” … Unul dintre noi, s-a uitat în sus, spre cer, şi a exclamat : „Unde, unde?”!
Ei trăiesc printre noi!!!
3. Când vizita o casă, pe care dorea să o cumpere, clientul a întrebat pe agenta imobiliară, în ce direcţie este nordul, explicând că nu ar vrea ca Soarele să-l trezească în fiecare dimineaţă. Ea a întrebat: „Soarele răsare în nord?”. Când clientul i-a explicat ca Soarele răsare în est, de ceva timp, ea a dat din cap şi a zis: „Oh, nu prea ţin pasul cu lucrurile astea”!
Ei trăiesc printre noi!!!
4.Într-o cafenea, fără să vrem, am auzit-o pe angajată că vorbea despre o arsură pe care a „obţinut-o” la sfârşitul săptămânii, când mergea spre plajă, cu maşina. A condus o decapotabilă, dar „nu credea că se va arde, pentru că era în mers”.
Ei trăiesc printre noi!!!
5. Cineva a primit un fel de cuţit pentru maşină. Este un cuţit special, pentru a tăia centura de siguranţă, în caz că ar rămâne blocată din cauza unui accident. Îl ţine în portbagaj!
Ei trăiesc printre noi!!!
6. Umblam cu un prieten când am văzut o femeie cu un cercel în nas, de care era ataşat un lănţişor până la cercelul din ureche. Prietenul meu a întrebat: „Nu se va rupe lanţul de fiecare dată când va întoarce capul?”. A trebuit să-i explic pe îndelete faptul că nasul şi urechea unei persoane rămân la aceeaşi distanţă între ele, indiferent în ce direcţie îşi va întoarce persoana capul …
Ei trăiesc printre noi!!!
7. Când nu mi-am găsit bagajele în zona pentru bagaje din aeroport, am mers la biroul „bagaje pierdute” şi i-am spus femeii de acolo că bagajele mele nu au apărut. Ea a zâmbit calm şi mi-a spus să nu îmi fac griji, deoarece ea este bine pregătită şi bine instruită profesional şi ca sunt în mâini bune. Şi m-a întrebat: „Avionul dumneavoastră a aterizat?”
Ei trăiesc printre noi!!!
8. Cineva, care muncea la o pizzerie, a observat un bărbat care a comandat o pizza mică, la pachet. Părea să fie singur şi bucătarul l-a întrebat dacă doreşte să taie pizza în 4 sau în 6 felii. Respectivul a stat şi s-a gândit un pic înainte să răspundă: „Lasă în 4 felii, nu cred că îmi este chiar aşa de foame, ca să mănânc 6 felii.
Ei trăiesc printre noi!!!

Q.e.d.!!! E imensă! Ei trăiesc printre noi!!! Din păcate, nu doar trăiesc printre noi, dar se şi reproduc!!! Cum, adică, nu v-am convins încă? Dacă opt argumente nu vă sunt îndeajuns, continuaţi să citiţi:

– Un top de reclame şocante: www.agenda.ro/news/news/18217/topul-celor-mai-socante-reclame-impotriva-fumatului.html

– O ştampilă poştală cu premoniţie!? www.agenda.ro/news/news/18515/premonitie.html

Gata! Ajungă-vă zece argumente!

Totuşi, lumea nu e plină numai de d’ăştia!

Pentru ceilalţi, conform www.cartiaz.ro/index.php?option=stiri&id=13, s-a deschis Biblioteca digitală mondială, la adresa: www.wdl.org/en.

Proiectul World Digital Library (WDL), care aduce la un loc unele dintre cele mai valoroase opere ale lumii, a fost lansat la Centrul Unesco din Paris. Platforma online are structura unei ferestre digitale prin intermediul căreia internauţii (mamă, ce cuvânt pompos!) pot accesa zeci de mii de texte rare din ţări precum Arabia Saudită, Africa de Sud şi Suedia. Materialele pot fi accesate gratuit şi traduse în şapte limbi.

Deocamdată, se poate accesa numai în cele şapte limbi de circulaţie mai mare. Puteţi alege în funcţie de spaţiu (zonă geografică), timp (perioadă istorică), … şi alte criterii. Până ajungeţi la titlul dorit. Acolo, aveţi şansa salvării textului căutat, în format pdf. De exemplu, cred că îmi iau „acasă”, ca să citesc Fabulele lui Esop (www.wdl.org/static/c/28/service/28.pdf), când voi avea timp să downloadez 178 MB! Doar că nu trebui să uitaţi: textele sunt în limba selectată pe pagina web a bibliotecii!

Avantajul principal e că nu trebuie să restitui cartea după două săptămâni! Şi nici nu se murdăreşte dacă mănânc în timp ce citesc (chair dacă, atunci când eram copil, mi s-a spus că nu e bine să mănânci în timp ce citeşti, pentru că s-ar putea să nu înţelegi ce mănânci şi să nu digeri ce ai citit!)!

Posted in: 85 - glume