Zi de corectură

Posted on 1 iunie 2009

2


În mass-media scrisă, din motive de economie, nu se mai pierde vremea cu corectura. O face cine vrea, când poate, dacă îl ajută puterile şi timpul. De acel, nelipsit pe vremuri dintr-o redacţie, „cap limpede„, nu mai este nevoie!

Eu mă văd nevoit să vin cu corecturi la materialele postate pe blogul meu. Unele sunt rectificări, altele adăugiri, iar a treia categorie sunt replicile obligatorii din cauza „luărilor peste nas”!

1. Vorbeam despre un top al bloggerilor turdeni. Fac o precizare: nu cred că ar trebui să ne limităm la turdeni. Alături, în municipiul de 30.000 de locuitori, sunt sigur că există bloggeri. La fel şi prin localităţile rurale din jur. Deci, topul va fi un top al bloggerilor din CUA! Să aibă şi CUA un rost! Aştept informaţii despre bloggerii din arealul Comunităţii Urbane „Arieş”!

Încep cu un exemplu personal: am aflat de blogul lui Ioan din Câmpia Turzii cu adresa http://gandescptmine.blogspot.com care este înscris în Zelist din 14 octombrie 2008 (ocupa locul 10.484) şi este clasat în 26 mai pe locul 13.778. Bine ai venit Ioane în Topul bloggerilor din CUA, actualizat la 1 iunie a.c.

2. Îmi cer scuze pentru că, fără să vreau, am făcut o gafă. Ca să nu se repete, rog pe cei care doresc să-şi păstreze anonimatul în relaţia cu acest blog să precizeze acest lucru printr-un mesaj pe e-mail pe adresa mea sau oricum altfel. Un comentariu trimis spre aprobare nu va fi cenzurat decât din punct de vedere ortografic sau dacă conţine elementele precizate în pagina Îndrumător de blog.

3. Am afirmat mereu, chiar şi pe blog, că aştept cu nerăbdare să se înfiinţeze Poliţia, Poliţia rutieră şi Poliţia comunitară, ca să avem mai multă ordine în spaţiul public. Despre Poliţia rutieră mi s-a atras atenţia, astăzi, după postarea de ieri, Poz(n)a noii zile de duminică, că … există. Unde? În birou? Vă prezint câteva imagini şi un filmuleţ, din care rezultă că este aşteptată în trafic!

albanez 1 5313 albanez 2 5314

asteptare 5419 ordine 5414 statie RATL 5425

4. Imediat după publicarea pe Wikipedia a unui articol despre vechea mânăstire de la Petrid: http://ro.wikipedia.org/wiki/Vechea_M%C4%83n%C4%83stire_a_Petridului, un super-dăstept a pus o etichetă deasupra articolului, ca fiind suspectat de plagiat după articolul meu publicat la: https://zamfirpop.wordpress.com/2009/02/21!
În articolul „Unde a fost vechea Mănăstire a Petridului?„, scrie clar chiar de la început că e scris de Radu CERGHIZAN, aşa cum a apărut şi în Jurnalul de Arieş (anul III, nr.7 (93), din 23 febr. 2009), unde eu am scris doar şapoul articolului!
Deci, nici eu nu mi-am asumat apartenenţa informaţiilor, … nici Radu nu şi-a plagiat propriul articol!!! Dar se aplică principiul: un nebun aruncă o piatră în baltă şi zece deştepţi se chinuie să o scoată!

5. O corectură la prezenta postare:

Astăzi e Ziua Copiilor!!!

copil 5301La Mulţi Ani tuturor copiilor din lume!

Să fie fericiţi ca fluturaşul din imaginea de mai sus!

Cu aceasta trebuia să încep. Şi, poate, la atât trebuia să mă limitez astăzi.

Reclame