Dragă Ucenicule (4)

Posted on 21 august 2009

17


Unul dintre câştigurile ce mi le aduce blogul este posibilitatea de relaţionare cu multe persoane. De pe lângă mine, de prin ţară ori chiar de departe. De foarte departe uneori. Cu puţini dintre cei cu care discut despre blog, despre subiectele pe care le aduc în discuţie, ne cunoaştem personal. Blogul confirmă realitatea sintagmei „sat mondial”.

Primesc de la cititorii blogului şi glume, dar şi lucruri atât de profunde încât mă simt, realmente, „obligat” să vi le aduc la cunoştinţă. De exemplu, o povestioară cu Socrate:

Intr-o zi, marele filozof s-a intalnit intamplator cu o cunostinta care alerga spre el agitat si care i-a spus:
– Socrate, stii ce-am auzit tocmai acum, despre unul dintre studentii tai?
– Stai o clipa – ii replica Socrate. Inainte sa-mi spui, as vrea sa treci printr-un mic test. Se numeste „Testul celor Trei” … Inainte sa-mi vorbesti despre studentul meu, sa stam putin si sa testam ce ai de gand sa-mi spui. Primul test este cel al Adevarului. Esti absolut sigur ca ceea ce vrei sa-mi spui este adevarat?
– Nu, spuse omul. De fapt doar am auzit despre el.
– E-n regula – zise Socrate. Asadar, in realitate, tu nu stii daca este adevarat sau nu. Acum sa incercam testul al doilea, testul Binelui.Ceea ce vrei sa-mi spui despre studentul meu este ceva de bine?
– Nu, dimpotriva …
– Deci – a continuat Socrate, vrei sa-mi spui ceva rau despre el, cu toate ca nu esti sigur ca este adevarat?
Omul a dat din umeri, putin stanjenit.
Socrate a continuat:
– Totusi mai poti trece testul, pentru ca exista a treia proba – filtrul Folosintei. Ceea ce vrei sa-mi spui despre studentul meu imi este de folos?
– Nu, nu chiar …
– Ei bine – a conchis Socrate, daca ceea ce vrei sa-mi spui nu este nici Adevarat, nici de Bine, nici macar de Folos, atunci de ce sa-mi mai spui ?
Omul s-a simtit invins si s-a rusinat.

Există şi riscuri. Nu toţi care citesc blogurile şi ceea ce scrii au IQ-ul mai mare decât numărul de la pantofi. Puteţi verifica acest test pe o înregistrare făcută de un alt coleg de blog, care a fost „criticat” de o … „Doamnă inteligentă”, colaboratoare la un ziar „foarte profesionist”:

http://www.trilulilu.ro/enzormt/8ae4e4b0b4c770

A propos de faptul că cineva spunea: „vă bag frumuşel undeva, cu scuzele de rigoare! Nu mai fiţi nesimţită, pentru că nu permit!!!„. Curat politicos şi bine-simţit, nu-i aşa? Cred că „nepermiterea nesimţirii” ar trebui să înceapă cu drăgălaşa vorbitoare din înregistrarea de pe trilulilu! Că o cunoaşte prea bine. Sau … nu? Conform principiului lui Vespasian!

Sau o altă perlă democratică-haioasă: „Dacă e nevoie de o fântână arteziană în gară, cred că nu se poate exprima nici Rareş Morar, nici eu şi nici măcar tu”. Şi alţii care cred că, în democraţie, fiecare îşi poate exprima absolut orice părere are!? De’, nu toţi sunt câini de pază ai democraţiei ca să ştie … cum se pune botniţa libertăţii de exprimare!

Mie mi-a mai plăcut şi chestia aceea de mare jurnalist: dacă ai intrat pe un portal unde este ŞI o reclamă pentru mărirea penisului, înseamnă că SIGUR vrei să-ţi măreşti penisul. Probabil că dacă ai fi intrat pe un portal unde este ŞI o reclamă pentru mărirea sânilor … Nu contează că eşti bărbat şi sânii tăi lipsesc. Sau dacă era un portal unde era o reclamă cu hrană pentru câini, însemna că MUSAI ai grijă de haita de câinii vagabonzi … ai democraţiei!?

Dragă Ucenicule, din tot ce ţi-am oferit astăzi, poţi ajunge la concluzia că, într-adevăr, … mare este grădina Domnului şi multe fel şi fel de bidigănii trăiesc într-ânsa!

Posted in: 89 - Blogoree