Nu scrie SMS-uri

Posted on 13 septembrie 2009

6


Cineva spunea că nu e bine să citeşti în timp ce mănânci, pentru că rişti să nu îneţelgi ce mănânci şi să nu poţi digera ce citeşti.

Deşi legea circulaţiei interzice, mereu vedem şoferi cu celularul la ureche în timp ce maşina rulează pe străzile oraşului. Riscant este faptul că, pe la noi, cam din doi în doi, şi şoferii autobuzelor conduc cu mâna rămasă liberă după ce una propteşte mobilul în ureche.

Pe blogul lui Laurenţiu Dumitru (habar n-am cine-i, dar, să fie sănătos!), se pune o problemă şi mai gravă: scrisul SMS-urilor în timpul şofatului.

Cu urmările ce pot fi atât de dureroase …

Unul dintre comentariile de pe blogul lui Laurenţiu spune:

„Nu lasati acest film sa se prafuiasca aici, pe blog sau pe net, faceti-l cunoscut tuturor soferilor pe care ii stiti, indiferent de varsta, caci peste tot exista o multime de adulti care au reactii mai prostesti decat un adolescent, mai ales la volan. Vizionarea acestui film s-ar putea sa le salveze chiar viata, cine stie?

Cat despre sms-uri in timp ce conduci, asa cum spune o fetita intr-unul din promo-urile pe tema, poti avea multi prieteni si prea putin timp, chestie care duce la folosirea mobilului in timp ce sofezi, insa urmarea, din nefericire, e ca vei avea la fel de multi prieteni, insa timp deloc. Timpul tau se termina in secunda in care uiti ca masina ta e un bolid din fier, pe cand tu esti doar un om, din carne si oase…”

Mai mult de cât aţi văzut, puteţi vedea aici.

Până se înfiinţează poliţia rutieră, care să aplice legea, aveţi foarte mare grijă! Nu vă arăt nici o imagine cu şoferi vorbind la mobil, dar … ieşiţi în stradă. Nu durează mult …

Posted in: 14 - social