O zi bună

Posted on 3 octombrie 2009

2


castru 5064Oricine îşi doreşte să aibă o zi bună. Eu mi-am creat chiar un salut, prin care doresc, tuturor şi oricui, să aibă o zi bună … în fiecare zi.

castru 5033Ca să avem o zi mai bună de cum se prevedea a fi, după-masă, l-am luat pe Ulise şi, încetişor, am ajuns pe Cetate. Încetişor, din cauza problemelor de sănătate ale bestiei. Ale mele, nu mai contează.

castru gunoi 5039Am aruncat o privire peisajului şi castrului, ne-am minunat de halul în care a rămas castrul după lucrările de restaurare şi murdărire de anul acesta, apoi, ne-am retras în baie. Pentru un biscuit şi odihnă. Am scos leptopiseţul din raniţă şi mă pregăteam să hălăduiesc castru 5035pe coclaurile virtuale.

castru 5040Am auzit şi văzut o familie, în vizită la castru. O familie tânără, cu doi copii, un băieţel şi o fetiţă, teenagers. Băiatul era cel mare, fetiţa mezina. Părinţii le explicau rostul ruinelor.

Am revăzut familia mea, cu peste patru castru 5037decenii castru 5044în urmă.

Mi-au povestit că fuseseră şi la Cheile Turzii. Iar cu doi ani în urmă, vizitaseră şi Salina. S-au bucurat când am intervenit şi le-am povestit ce ştiu eu despre castrul romanilor. Evident, că ne-au admirat şi echipa. castru 5047Le-am castru 5048promis alte detalii şi imagini, dacă îmi dau adresa de e-mail.

Se părea că avem o zi bună, şi noi, şi ei.

La schimbarea adreselor de e-mail, a venit surpriza: erau cei „vinovaţi” de site-ul O zi bună! Sunt cei care ajută o mulţime de oameni să aibă exact ce doresc eu prin salutul meu: O zi bună în fiecare zi! De la ei primesc zilnic citate, vorbe bune, imagini şi sunete minunate, precum şi urarea: „Bucură-te de viaţă!„.

Capture Ozibuna

Vorba lui Carmen: Nu înţelegeam de ce trebuie, neapărat, să venim şi la castru! Ca să ne cunoaştem şi personal!

Din păcate, surpriza şi emoţia au fost atât de mari, încât … am uitat că am şi un aparat de fotografiat la mine.

Să mai spuneţi că lumea e mică. Să mai spuneţi că nu ne este viaţa brăzdată de cele mai stranii coincidenţe. Sfatul meu: intraţi pe pagina web prin link-ul pe care vi l-am dat, abonaţi-vă la mesajul lor zilnic. Şi veţi avea, cu siguranţă, o zi mai bună în fiecare zi. Au şi alte surprize pe-acolo!