Hălăduire autumnală

Posted on 25 octombrie 2009

4


Ieri a fost o zi fericită pentru gaşca noastră (Ulise şi cu mine!, evident!): am hălăduit toată ziua pe coclauri!

Am plecat abia aproape de ora zece, pentru ca să dăm timp ierburilor să se usuce de rouă. N-au prea profitat!
Am trecut pe lângă castru, apoi, am coborât pe str. Sănduleşti şi am luat-o pe pârâul Pordei în sus. Până ne-am întâlnit cu viaductul autostrăzii. Acolo, am aflat altitudinea locului: 394 m deasupra mării.
Am trecut un deal, am luat masa lângă muriştea care ne-a hrănit o vară întreagă, am trecut şi pe locul târlei unde am uitat lesa lui Ulise (degeaba, pentru că am găsit numai urme … româneşti: gunoaiele „uitate” la retragerea acasă!).
La Cheile Turzii am admirat hărnicia celor de la „Pajura” – îşi izolează sediul de beton al adăpostului. Le-am dat o mânuţă de ajutor, simbolic, şi am primit o informaţie: deasupra Cheilor planau în jocul nupţial, cinci acvile. Localnicele şi musafirii!
Prin Chei, nu am prea făcut poze – v-am intoxicat deja, mi se pare! -, decât acolo unde mi s-a părut un cadru deosebit de frumos. Le vedeţi pe blogul de fotograf ZAM FIR (mi-am deschis un astfel de blog, deşi, şi în materie de fotografie, sunt tot un simplu amator! să mă ierte prifisioniştii că nu le-am cerut aprobare!).

După ce am făcut baie bestiei, ne-am odihnit un timp şi am luat pieptiş coasta ca să ajungem deasupra Sănduleştiului. Începea să se însereze şi mă gândeam cu groază la noaptea ce stă să vină mai repede de cum putem noi să ajungem acasă. Dar … un fost coleg de la ITA mergea să alimenteze şi ne-a scutit de vreo şase kilometri! Îi mulţumim. Fiului său i-am dat o fotografie – carte de vizită -, aşa că sunt şanse să citească aceste mulţumiri.

Ce a fost minunat, a fost faptul că Ulise, în urma îndelungului tratament pe care i l-am aplicat sub îndrumarea dr. Margareta Udvary, a fost … iarăşi un Ulise adevărat: zburdalnic, jucăuş, fericit că e liber, în natură, împreună cu mine. Mulţumim şi vrăjitoarei dr. Margareta Udvary.

Deci, am ajuns acasă.
Imaginile colectate, le găsiţi:
– album: drumul spre Cheile Turzii
– album: prin Cheile Turzii
– album: drumul de întoarcere
– Culorile Toamnei pe blogul ZAM FIR
– despre harnicii de la Pajura … într-o postare viitoare!
– pastila antistres: o altă postare viitoare
… şi aşa mai departe!hasdate aval 6969

hasdate amonte 6966 Pour la bonne bouche, vă arăt doar două imagini: de pe podul din Petreştii de Jos, cel peste care trece drumul spre Petreştii de Mijloc şi Petreştii de Sus, m-am uitat în amonte şi în aval. N-ai spune că firicelul de apă, ce se scurge molcom pe subpod, ar fi capabil să taie munţii.

Să aveţi o zi bună în fiecare zi! Noi, am avut o zi minunată, ieri!