Cafeaua de seară

Posted on 28 octombrie 2009

34


cafea ZamfirRăsfoind, într-o pauză de lucru, în prag de noapte, gândurile prietenilor virtuali, aşezaţi la loc de cinste în blogroll, am dat peste o poveste super drăguţă şi plină de adevăr, pe blogul Mihaelei, trancrisă de pe blogul Ioanei. Nu am rezistat tentaţiei de a o împărtăşi cu voi, cei care îmi călcaţi pragul!  :)

Viaţa ca o cafea bună

cafea Mihaela Răsfoind de dimineaţă gândurile prietenilor virtuali, aşezaţi la loc de cinste în blogroll, am dat peste o poveste super drăguţă şi plină de adevăr, pe blogul Ioanei. Nu am rezistat tentaţiei de a o împărtăşi cu voi, cei care îmi călcaţi pragul!  :)

Un grup de oameni de succes, în apogeul carierei lor, toţi având joburi şi poziţii de vis, maşini şi case, au făcut o vizită unui fost profesor din facultate. Discuţia a alunecat treptat spre cât de stresantă şi obositoare e viaţa zi de zi. Profesorul i-a întrebat dacă vor să bea o cafea bună şi s-a întors din bucătărie cu un vas mare plin cu cafea şi o mulţime de ceşti. Unele erau din porţelan fin, altele din sticlă, plastic, unele arătând normal, altele foarte delicate şi scumpe, unele cu inserţii aurite, altele cu toarta ciobită, şi i-a rugat pe fiecare să se servească. Când toţi aveau câte o ceaşcă de cafea în mâna, profesorul le-a zis :

„ Dacă aţi observat fiecare dintre voi a pus cafea în câte o ceaşcă scumpă şi fină lăsând ceştile simple şi ieftine goale pe masă. E normal să vreţi ceea ce e mai bun în viaţă, dar tocmai asta e sursa problemelor şi a stresului pe care îl aveţi zi de zi. Nu contează ce ceaşca ai ales, cafeaua are acelaşi gust. Ceaşca nu adăugă nici o calitate cafelei. În cele mai multe cazuri, o face doar să fie mai scumpă sau, în alte cazuri, nu putem vedea ce e de fapt înăuntru. Ceea ce aţi vrut voi, de fapt, a fost cafeaua, nu ceaşca şi, totuşi, inconştient, aţi ales cele mai scumpe şi bune ceşti. Şi, apoi, aţi început să vă uitaţi la ceaşca celuilalt, gândindu-vă că e mai frumoasă decât a voastră. Viaţa e ca o cafea bună : jobul, banii, cariera, maşina, casă, hainele, poziţia în societate, sunt ceştile. Doar ne ajută să ne trăim viaţa, dar nu sunt VIAŢA. Hainele pe care le avem, poziţia în societate şi banii nu înseamnă viaţă. Doar ne ajută să trăim viaţa. Nu definesc ceea ce înseamnă viaţă. Din contră, majoritatea oamenilor care au mult, sunt invidioşi pe alţii care au mai mult şi nu reuşesc să se bucure de ceea ce au. Câteodată concentrandu- ne doar pe ceaşcă, uitam să savurăm cafeaua. Savuraţi cafeaua, nu ceştile! Cei mai fericiţi oameni, nu sunt cei care au cele mai multe lucruri. Cei mai fericiţi oameni ştiu să se bucure cât mai mult de ceea ce au, acolo unde au, în momentul prezent. Ei fac viaţa să fie frumoasă.”

Notă: am transcris fără nici o modificare povestea Mihaelei, preluată de la Ioana, pentru voi. Poate … dacă nu vă îndulceşte cafeaua, vă pune pe gânduri. Tot e ceva.

Ca să nu spuneţi că nu adaug şi eu ceva, voi adăuga două show-uri. Şi o rugăciune la culcare! … Toate trei sunt … primite de la cititorii blogului şi vi le restitui vouă, cititorii blogului.

viata grea viata frumoasa Rugaciune