Asfaltarea Viilor

Posted on 19 noiembrie 2009

8


V-am tot ameninţat cu povestea de la asfaltarea Viilor. Vineeeeeeeeeee! Ca să nu rămână repetent şi anul acesta … Pardon! Asta-i din altă poveste! La fel de hazlie. Doar că nu-i pe banii contribuabililor!

În ajun de alegeri, fără nici o legătură cu campania electorală, a început campania de acoperire a ochilor alegătorilor. Borduri, asfalt, orice sare în ochi e bun! V-am arătat cum şi-au bătut joc de str. Avram Iancu. Acum, am constatat că se asfaltează strada Viilor. O stradă cu case arătoase. Legătura acestei străzi cu centrul oraşului sau cu cartierul Turda Nouă, … nu se asfaltează!

În plus, şi locuitorii acestei străzi au primit, ca şi mama (Dumnezeu să o odihnească!) scrisoarea primarului, prin care sunt înştiinţaţi că … la anu’, se va săpa strada pentru canalizare! Deci, nu va apuca asfaltul să se întărească!

Bonus, când am fotografiat utilajele ultra-moderne şi activitatea extrem de febrilă, unul din lucrătorii nechitieni a renunţat la intensa activitate – de rezemare în lopată – şi mi-a ţinut o „lecţie de drept”. Sigur că despre faptul că „eu încalc legea, fotografiindu-l, pe alteţa sa, odihnindu-se pe banii mei, ai Cetăţeanului„. Chiar şi şefuleţul lor s-a burzuluit un pic, discret. Dar, numai ca să demonstreze solidaritate cu trupa. Se pare că e epidemie de doftori în drept. Nu numai de gripă porcină!

Se lucrează cu „respect pentru mediu„, marcând totul în jur cu asfalt, motorină, adeziv, …, după cum vedeţi în ultima imagine.

Aşa că, am rezistat eroic ispitei de-ai filma perorând şi i-am fotografiat făcându-se că muncesc.

Ca să onoreze pe contribuabilii care îi plătesc, au montat bordurile mult mai sus de cât va fi nivelul carosabilului, ca să le dea de lucru la intrarea în garaj. Să nu-i uite. Şi să-i pomenească!

La final, „avocatul lopătar” mi-a cerut o ţigară. Ca onorar pentru lecţie?! Într-adevăr, mare-i grădina ta, Doamne! Mă gândesc să merg la şeful lor să văd, nu cumva mai au joburi de ţânători de lopată libere? Deşi, ştiu că se obţin greu!