Am votat, da’, n-am votat

Posted on 22 noiembrie 2009

13


Chiar aşa am făcut: am votat, dar, nu am votat! Pentru că am votat numai pentru micşorarea numărului de somnoroşi din parlament! Dintre cei 12 … nu am găsit nici măcar pe unul demn să mă reprezinte ca preşedinte.

Aseară, aveam nobila intenţie de a merge la vot la prima oră! Dar, înainte de a adormi, am revăzut lista celor 12, fără să găsesc vreunul care să merite votul meu. Nu fac o analiză, acum, dar … asta este părerea mea. Dacă voi merge la turul II sau nu, voi hotărî atunci.

Îmi făcusem planul să merg după-masă la Mihai Viteazu, să-l iau acasă pe Ulise şi, cu acest prilej, să iau şi pulsul alegerilor din comună. Am trebăluit prin casă şi pe computer, fără să dau atenţie ceasului. Pe la prânz, mi s-a ivit ocazia să fiu dus până acolo, chiar de-acasă. Şi, am profitat. Aşa am ajuns direct la Secţia de votare specială şi am votat.

Am avut parte de mai multe surprize. Anormal de … normale!

Mai întâi, nu m-a întrebat nimeni „de ce nu merg să votez la Turda?„! Apoi, nimeni nu a comentat, în nici un fel, dorinţa mea de a vota „numai pentru referendum„. Am primit buletinele de vot aferente şi ştampila şi mi-am exprimat opţiunea.

Apoi, întâlnindu-mă cu Primarul Zeng, a acceptat să-mi dea o scurtă declaraţie pentru blog. Anormal de … fără fasoane! Deşi, Zeng a fost întotdeauna un om cu care am putut discuta, indiferent unde ne-am întâlnit. Chiar şi în gara Câmpia Turzii – cînd făcea naveta la Bucureşti ca să obţină aprobările pentru sala de sport. Iată ce spunea Primarul comunei Mihai Viteazu, pe la orele 15:

În rest, vă mai ofer nişte imagini din ziua alegerilor, de la Mihai Viteazu şi Turda:

1 2

4 6

7

Lămuriri: 1 – Secţia de votare din Sala sporturilor; 2 – Tot cei vârstnici au fost cei mai numeroşi. 3 – Alegeri … vegetale. 4. Spre votare, numai sub 7,5 tone. 5 – Şi Becali e candid at! 6 – Patronul a vegheat. 7 – Din păcate, SMURD-ul nu a stat. 8 – Am remarcat că şi la Turda avem „Poliţie rutieră”!

Update: Despre pe baza declaraţiilor culese la ieşirea de la urne, românii au votat majoritar … ca mine! În turul II, merg Băsescu şi Geoană! Eu, hâc!, pe care îl voi vota?!