Alegerile din Elveţia

Posted on 23 noiembrie 2009

2


Nuuuuu! Nu s-au desfăşurat alegeri şi în Elveţia, tocmai acum! Doar că, am primit rezultatele consemnate la secţiile de votare din Ţara Cantoanelor pentru românii noştri de pe-acolo.

Casa românilor din Elvetia” va prezinta rezultatele primului tur de scrutin pentru alegerea presedintelui României, cât si rezultatele la cele doua întrebari ale referendumului privind parlamentul românesc, rezultate înregistrate la cele doua sectii de votare organizate în Elvetia, în Berna si în Geneva.
Rezultatele sunt disponibile pe www.casa-romanilor.ch, la sectiunea de „Stiri”.

De la Geneva – interesant: Remus Cernea a avut 13 voturi din 419 validate.

De la Berna – aici, acelaşi a avut 8 din 313.

Mai aflaţi că a apărut nr. 3 al revistei „Căminul românesc„.

Şi că sâmbătă, 28 noiembrie, 80 de români vor sărbători „Ziua Naţională a României” la Winterthur, unde fiinţează şi o Parohie Ortodoxă Română. Citez din meniul propus: salam de Sibiu, şunculiță ardelenească, ciorbă de burtă cu smântână și mujdei de usturoi şi … sărmăluțe cu mămăliguță, ardei iute și smântână! Ca acasă! Să le fie de bine! (în imagine, vedeţi familia Branca, care face parte și din comitetul de inițiativă care a reușit organizarea Parohiei ortodoxe română din Winterthur). Actualizare 15 noiembrie 2009: Cele 80 de locuri au fost deja ocupate!

Mulţumesc, Cosmine! De-ai noştri – din Turda, Câmpia Turzii, Frata, Iara, … – nu ai pe-acolo?

Avem, noi, românii, succes pe oriunde pentru că am dat omenirii mai multe „invenţii pur româneşti„. Pentru că ştim să ne organizăm „ziua de muncă„!

Update: primele rezultate preliminare, spun că:

Prezenţa la referendum a fost de 50,61%, din care 88,87% din alegători au votat pentru reducerea numărului de parlamentari, iar pentru parlament unicameral 77, 21%, potrivit rezultatelor parţiale comunicate de Biroul Electoral Central, citate de NewsIn.

Despre viitorul preşedinte, Traian ori Mircea, discutăm peste două săptămâni!

La politicieni. Că, la scriitori, Uniunea Scriitorilor din România l-a desemnat pe Nicolae Manolescu preşedintele instituţiei, pentru cea de-a doua oară, relatează NewsIn.

Update la update: ora 17:

Traian Băsescu a obţinut 32,52% din voturile valabil exprimate, iar Mircea Geoană a obţinut 30,77%, conform rezultatelor parţiale anunţate, luni, de BEC, după centralizarea a 96,55% din procesele verbale. (conform mediafax)
Iar, „pe baza diferenţelor de fus orar, ultimul cetăţean român care a votat pentru scrutinul de la 22 noiembrie 2009 a fost Andrei Slivinschi. Acesta a votat la ora locală 20.50, la secţia de vot nr. 210 din San Francisco, SUA. Andrei Slivinschi are 29 ani, trăieşte de 10 ani în SUA şi este prima data când a votat la alegerile prezidenţiale.” – susţine NewsIn. (conform stiri.rol.ro)