Raţiu comunică!

Posted on 3 decembrie 2009

0


Am primit un Comunicat de presă, pe care îl transcriu fără modificări:

UN COMUNICAT DE PRESA AL FUNDATIEI FAMILIEI RATIU • 2 decembrie 2009

Laureatul Premiului „Ion Ratiu” pentru democratie 2009, Adam Michnik (centru) cu fiii lui Ion Ratiu:
Nicolae (stanga) si Indrei (dreapta), la Cosmos Club in Washington D.C, in cursul zilei de 2 decembrie 2009
PREMIUL „ION RATIU” PENTRU DEMOCRATIE 2009

Joi 3 decembrie 2009
, Adam Michnik va primi Premiul „Ion Ratiu” pentru democratie 2009. Tot atunci Adam Michnik va sustine Conferinta „Ion Ratiu” pentru democratie 2009, la Centrul Woodrow Wilson din Washington D.C. Discursul de deschidere va fi rostit de Zbigniew Brzezinski, fost Consilier pentru Securitate Nationala al presedintelui Jimmy Carter. Lee Hamilton, Presedinte si director al Centrului Woodrow Wilson, si Nicolae Ratiu, Presedintele Fundatiei Ratiu, vor adresa celor prezenti mesaje de bun venit.STIRE DE ULTIMA ORA: cu ocazia Conferintei „Ion Ratiu” pentru democratie 2009, Fundatia Ratiu a produs un scurt film despre acest eveniment si semnificatia sa, precum si despre cum a fost infiintata conferinta in urma cu cinci ani. Filmul, care urmeaza a fi proiectat inaintea evenimentului de la Centrul Woodrow Wilson, poate fi vazut pe canalul internet YouTube.

O pagina Facebook dedicata Conferintei poate fi gasita aici.

CONFERINTA „ION RATIU” PENTRU DEMOCRATIE 2009

„Democratia: capcane si semne de intrebare”
Joi 3 decembrie 2009, 16.00 – 18.00 (ora Americii, coasta de est)
(ora Londrei: 21.00 – 23.00; ora Romaniei: 23.00 – 01.00)
Woodrow Wilson International Center for Scholars, Flom Auditorium, 6th Floor
One Woodrow Wilson Plaza, 1300 Pennsylvania Ave., NW, Washington , D.C.

Datorita interesului mare aratat de catre public, nu mai sunt locuri disponibile pentru acest eveniment. Conferinta poate fi urmarita in direct pe internet (webcast) prin serviciul On Demand al Centrului Woodrow Wilson. Dupa eveniment, o inregistrare va fi disponibila pe pagina dedicata a conferintei. Pentru detalii, consultati www.wilsoncenter.org/ratiu

Adam Michnik este redactorul-sef al celui mai important cotidian din Polonia, Gazeta Wyborcza. Istoric, eseist si publicist, Michnik este si unul dintre principalii organizatori ai opozitiei democratice din Polonia, intre anii 1968 si 1989. Decernandu-i Premiul „Ion Ratiu” pentru democratie lui Adam Michnik, Conferinta poate fi interpretata ca o celebrare a 20 de ani de la redesteptarea democratiei in Europa de est.

O selectie de articole in limba engleza scrise de (precum si un interviu cu) Adam Michnik poate fi gasita la adresa www.romanianculturalcentre.org.uk

CONFERINTA „ION RATIU” PENTRU DEMOCRATIE – EVENIMENTE CONEXE

DINEU OFERIT DE FAMILIA RATIU – miercuri 2 decembrie 2009
Un dineu oferit de familia Ratiu a avut loc in seara de 2 decembrie la Cosmos Club in Washington D.C., pentru a sarbatori a treizecea aniversare a Fundatiei Ratiu. Oaspetele de onoare a fost Adam Michnik, laureatul Premiului „Ion Ratiu” pentru democratie 2009. Printre invitati s-au numarat: Dr Zbigniew Brzezinski; ES Robert Kupiecki, Ambasadorul Poloniei la Washington D.C.; reprezentanti ai Ambasadei Romaniei la Washington D.C.; Prof Dr Eliot Sorel, consilier special al Conferintei „Ion Ratiu” pentru democratie; membri ai Consiliului de administratie ai Fundatiei Ratiu din Statele Unite; Dr Jerzy Eisler, istoric; Dr Anatoli Mikhailov (laureatul Premiului „Ion Ratiu” pentru democratie, editia 2007); Carol Lancaster, Decan, Scoala de diplomatie, Universitatea Georgetown; Christian Ostermann, Director al Programului de Studii Europene, Centrul Woodrow Wilson; Prof Charles King de la Universitatea Georgetown; Sheilah Kast, jurnalista si scriitoare; Judecatoarea Patricia Wald; Prof Mary King, analist politic; reprezentanti ai mai multor organizatii umanitare care actioneaza in Romania; lideri ai comunitatii romano-americane si oameni de afaceri americani de origine romana.
Gazdele serii au fost Presedintele Fundatiei Ratiu, Nicolae Ratiu, impreuna cu Elisabeth Ratiu si Indrei Ratiu, membri ai Consiliului de conducere al Fundatiei.

MIC DEJUN CU REPREZENTANTII MEDIA – joi 3 decembrie 2009
Inainte de Conferinta „Ion Ratiu” pentru democratie, membrii presei sunt invitati sa ia parte la un mic dejun si conferinta de presa in care va fi abordata tema „NATO, Uniunea Europeana si renasterea politicii externe a Rusiei: cum se percep la Varsovia provocarile la adresa guvernarii democratice a Europei”.
Alaturi de Adam Michnik, laureatul Premiului „Ion Ratiu” pentru democratie 2009, vor mai vorbi invitatii speciali Arch Puddington, Director al Departamentului de cercetare, Freedom House; Stephan Richter, Editor si redactor sef al revistei The Globalist; Christian Ostermann, Director al Programului de Studii Europene, Centrul Woodrow Wilson.
• 9.00-10.00, Woodrow Wilson Center, 6th floor Moynihan Board Room, 1300 Pennsylvania Avenue, N.W., Washington D.C.
Pentru a participa la acest eveniment membrii presei trebuie sa isi rezerve un loc in prealabil. Va rugam sa transmiteti aceasta invitatie si altor jurnalisti care ar putea fi interesati. Pentru rezervari, contactati-o pe Sharon McCarter la Tel. (202) 691-4016 sau e-mail sharon.mccarter@wilsoncenter.org

FORUMUL DEMOCRATIC MONDIAL AL TINERETULUI – vineri 4 decembrie 2009
Aceasta editie a Forumului democratic mondial al tineretului se adreseaza elevilor si studentilor din zona Washington D.C. Evenimentul este organizat si moderat de Prof Dr Eliot Sorel, consilier special  al Conferintei „Ion Ratiu” pentru democratie, si Henry Hale, directorul Institutului pentru Studii Europene, Rusesti si Euroasiatice, Universitatea George Washington. Conferinta va avea loc in data de 4 decembrie 2009 la Elliott School of International Affairs.
Tinerii interesati de probleme globale vor avea sansa de a-l intalni pe Adam Michnik, laureatul Premiului „Ion Ratiu” pentru democratie 2009.
• 10.00, Elliott School of International Affairs, Room 505, 1957 E St., NW, Washington D.C.
Pentru detalii, accesati pagina www.wilsoncenter.org/ratiu
Participarea la acest eveniment se face numai pe baza de invitatie. Conferinta va fi inregistrata pe video, urmand sa fie pusa la dispozitia publicului prin intermediul site-ului Scolii Elliott.

NOTA: datele de mai sus reprezinta ora Americii, coasta de est.

Conferinta „Ion Ratiu” pentru Democratie isi propune sa confere vizibilitate sporita si recunoastere internationala ideilor si muncii acelor persoane care, prin eforturile lor, propaga ideile democratice si idealul democratiei pretutindeni in lume. Acest eveniment exprima credinta in democratie profesata de Ion Ratiu in intreaga sa existenta, prin activitatea sa politica si prin interesul sau constant pentru transformarile democratice din lume.

Ion Ratiu (1917–2000) a fost un constant si acerb opozant al lui Nicolae Ceausescu. Ca presedinte al Uniunii Mondiale a Romanilor Liberi, vocea lui s-a ridicat de nenumarate ori impotriva abuzurilor puterii comuniste din Romania. Jurnalist de presa si de radio, autor al multor volume si studii politice, Ion Ratiu a fost si un om de afaceri de succes.

Conferinta „Ion Ratiu” pentru democratie 2009 este al cincilea eveniment dintr-o serie inceputa la Universitatea Georgetown in 2005 si organizata la Centrul Woodrow Wilson incepand cu anul 2006. Laureatii editiilor precedente sunt: Sergio Aguayo (Mexic, in 2005), Saad Ibrahim (Egipt, in 2006), Anatoli Mikhailov (Belarus, in 2007) si Eleonora Cercavschi (Republica Moldova, in 2008).

Conferinta „Ion Ratiu” pentru democratie este organizata de Centrul Woodrow Wilson (Washington D.C.), Fundatia Familiei Ratiu (Londra) si Centrul Ratiu pentru Democratie (Turda).
Cu sprijinul Ambasadei Romaniei in Washington D.C., RH Printing si DHL.

Pentru informatii de presa scrieti-ne la mail@ratiufamilyfoundation.com
sau telefonati la +44 20 7486 0295, ext. 108

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
The Ratiu Foundation / Romanian Cultural Centre in London
Manchester Square, 18 Fitzhardinge Street, London W1H 6EQ; Tel. +44 20 7486 0295; Fax: +44 20 7486 0307
E-mail: mail@romanianculturalcentre.org.uk, Web site: www.romanianculturalcentre.org.uk
+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
VA RUGAM REDIRECTIONATI ACEST MESAJ TUTUROR CELOR INTERESATI

Nici comentarii nu adaug. Cel puţin, deocamdată! Problemele mele de sănătate sunt mai importante şi mai greu de rezolvat decât orice alte probleme. Dar, … ce-i rău nu piere! – zice un înţelept proverb român.

Reclame