Vine 13 cu schimbare de tren

Posted on 8 decembrie 2009

0


Când nu avem ce face şi vrem să ne distrăm, ne dăm cu trenurile CFR-ului. Pentru binele nostru, s-a interzis fumatul în tren. Şi, ce dacă? Tot se fumează! În wc, pe culoar, în compartimentul rezervat abuziv al naşului, … sau la uşa vagonului oprit în gară. Sunt interzise şi cerşetoria şi comerţul ambulant.Dar, pentru distracţia călătorilor, când ţi-e lumea mai dragă, se deschide uşa cu „dă-mi un leu”. Dacă nu dai, … n-ai decât să-ţi închizi uşa. Naşul nu vede şi nu aude. Nu te aşezi bine că vine „ziare şi reviste”. Dacă nu cumperi … n-ai decât să-ţi închizi uşa. Naşul nu vede şi nu aude. Ceva se schimbă, totuşi: orarul!

CFR Calatori a comunicat ca va pune in aplicare din 13 decembrie noul mers al trenurilor pentru 2009-2010, care va fi valabil pana la data de 11 decembrie a anului viitor.
Prin acest program sunt prevazute, in graficul preconizat de circulatie, 1.728 de trenuri din care: 253 de trenuride rang superior, 70 de trenuri internationale si 1.166 de trenuri personale, 33 trenuri sezoniere, 36 de trenuri cu ordin special. Cele cu ordin special vor circula in perioadele cu varf de trafic (sarbatori religioase, vacante scolare, weekend-uri, perioade cand se inregistreaza un flux mare de calatori) si pe destinatiile solicitate„, se arata in datele CFR Calatori, potrivit NewsIn.
O noutate in planul de mers 2009 -2010 este introducerea in circulatie a unor trenuri pe noi rute: Craiova – Cluj Napoca; Bucuresti Nord – Arad, prin Petrosani; Bucuresti Nord – Cluj Napoca, prin Petrosani; Brasov – Miercurea Ciuc-Siculeni; Sibiu – Bucuresti Nord, prin Ramnicu Valcea; Bucuresti Nord – Cluj Napoca, prin Sighisoara.
In ceea ce priveste traficul international, exista legaturi directe spre Viena, Budapesta, Sofia, Salonic, Chisinau, Moscova, Istanbul, Munchen, Venetia si Belgrad.

Surse: informaţie –  wall-street.ro, imagini – internet.

Deci, distracţia din tren se va petrece după un orar nou!
Cine mai spune că nu se schimbă nimic la CFR?!