Hălăduiesc … virtual

Posted on 8 ianuarie 2010

28


Din motive despre care am mai vorbit şi care mă aduc în pragul disperări, hălăduiesc … virtual, în loc să scriu şi să postez imagini de actualitate. Poate, reuşiţi să găsiţi ceva ce să vă placă … din ce mi-a plăcut mie.

Mai întâi, o pagină web dedicată mai mult adolescenţilor. Amintiţi-vă că am afirmat că reintru în această tagmă, pentru că voi împlini, în curând, 19 ani (nu contează, a câta oară!).

Yvette de France

Apoi, am aflat că Angela Merkel vine in aceasta primavara la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, după ce predecesorul ei se plimbase pe la Ceanu Mare. Înseamnă că nu se va mai asfalta drumul de la Câmpia Turzii la Ceanu Mare, ci, străzile din Cluj Napoca?!

Un crocodil este nerăbdător Să vină Primăvara! Şi eu! Şi Ulise! Pour la bonne bouche …

sau

Să revenim la actualitate:

Noi, ca şi troienii, nu am avut parte de Elene. Lor, frumoasa Elena le-a adus un război.

Noi, am avut chiar mai multe Elene … Elena Lupescu ne-a adus în pragul unui „război”. Elena Ceauşescu era, ea-însăşi, SIDA – Savant Inginer Doctor Academician. În „iepoca de aur”, ca urmare a înţeleptelor „indicaţii preţioase”, SIDA trecea rapid prin România: intra pe la Curtici, trecea pe la Băicoi, se trata la Fundulea şi ieşea din ţară pe canalul Sulina. Elena Iliescu a stat ascunsă în spatele diminutivului Nina. Ne-a făcut Ion-ul ei destule şi pentru ea. Acum, aflăm că o altă frumoasă cu acest nume, Elena lu’ tata, parlamentar european, are SYDA! Şi se mărită, taman pe 19 iunie. Mai aflăm că viitorul ginere prezidenţial este „client vechi al revistelor de scandal, care i-au desconspirat relatiile cu Alexandra Dinu (fosta sotie a lui Mutu) si Lili Sandu„. Deci, se potrivesc.

Din Cancan aflăm despre sicrie ecologice din amidon, iar din Click despre o casă prădată de scutece, hoţii lăsând neatinse aparatele electronice din casă! Şi că s-a inventat inelul cu iarba in loc de diamant. Ca ecologist, mă bucur! Când eram mai copil decât astăzi, aveam un rămăşag pe „stop, verde viu”. La comandă, trebuia să dovedeşti că deţii asupra ta ceva şi verde şi viu, adică, măcar un firicel de iarbă, nu prea ofilită!

Printre invenţiile de ultim moment, se numără şi Codul fiscal 2010. Cu minunile şi bucuriile aferente. Vorba unei economiste: este făcut pentru credincioşi. Îl pomeneşti pe Dumnezeu la fiecare articol

Ca să mă documentez pentru munca de creaţie blogistică, am trecut şi pe la Top Posts, unde apar cele mai valoroase 100 de bloguri wordpress pe româneşte. De mai multe ori, m-am regăsit pe listă. Acum, se pare că s-au schimbat criteriile de selecţie şi nu mai apar. Să vedem noile minunăţii din top, ca să mai învăţăm şi noi, amatorii, de la … era să zic, profesionişti:

– pe poziţia nr. 1 îl găsim pe, nimeni altul decât … Adrian Năstase, cu postarea Dumnezeu sa-l odihneasca pe Toni Tecuceanu. Just a spus tovarăşu’ domn de la Partid.

– de pe poziţia 11, Roxania se întreabă Ce-o Fi Fost În Capul Lui GeoanĂ?!

– ceva mai jos, mult mai jos, pe poziţia 53 este blogul lui Impersonal, cu postarea De ce priveste lumea in jos pe strada?

– la nr. 71, „fata cu ochi caleidoscopici” ne zice: Să muriţi bine! Oare, unde am mai auzit ceva asemănător?!

– iar la nr. 88, Marcus se roagă pentru noi: Iarta-I Doamne, Ca Nu Stiu Ce-au Votat!

– la nr. 96, un grapefruit wordpressian (de fapt, un … O!) ne lămureşte cu: Ce vor femeile?, cu o povestioară plină de tâlc(uri!).

Totul ar fi fost suportabil, dacă nu venea şi rahatul de pe savarină! Am aflat de ce nu mai am cum să intru în acest top:

– la nr. 100, un „ţăran”, nu din cei cu bătături în palmă, ci, cu ele încrustate în pielea subţire a obrazului său gros, aşa cum îi stă bine unui adevărat român al anului de graţie 2010, postează adânca cujătare tare: Si restu’? Restu’ da-i in pula mea, sa mai astepte! (îmi cer scuze pentru transcrierea exactă a titlului postării evidenţiate de Top Prost!). De-aceea, nu mai am absolut nici un regret pentru că nu mai apar în acest top.

Mai bine, haideţi pe blogul unui Supravieţuitor, care ne aminteşte că, în urmă cu exact 20 de ani, la 8 ianuarie 1990. PNŢCD, primul partid politic din România post-comunistă a fost Corneliu Coposu este cel care îl organizează în chiar noaptea de 22-23 decembrie 1989, lansând un “Apel către ţară”. În ianuarie 1990, reînfiinţează Partidul Naţional Ţărănesc sub titulatura Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, al cărui preşedinte va fi până la moarte. Un gând pios pentru cel care a fost Corneliu Coposu. Sunt sigur că România ar fost cu totul alta astăzi dacă nu ne părăsea Seniorul.

Tot astăzi, ElvisPresley ar fi împlinit 75 de ani. Cu mult înainte de primii mei 19 ani, eram fascinat de Love me tender:

Vă mai amintiţi: Love me tender, / Love me sweet, / Never let me go. / You have made my life complete, / And I love you so. Versurile cântecului le găsiţi aici.

Pentru că au fost Sărbătorile Crăciunului, cu acel tradiţional brad frumos, cântat în colinde, citiţi ce ne spune bloggeriţa Incertitudini-lor despre soarta post-festum a brazilor, la noi şi prin alte părţi ale lumii.

Mă tem că ar cam trebui să mă opresc. Înainte de a vă spune cuvântul de final, să ne uităm pe blogul lumii în schimbare, ca să aflăm cum au evoluat căutările pe Google (nu pe goagăl ori gugel, ale lui e-Vanghelie!).

Eu mă duc să cinez, să pun pleduţul pe Prietenul care doarme afară şi să mă culc. Mâine vă voi oferi ceva frumos. Sper să-mi reuşească!

Nu v-am spus nimic nou despre Arieş? Ascultaţi-i, mai bine, pe Vasile Soporan (voce), acompaniat de Șandorică Ciurcui, împreună cu Tănase Gheți şi Iuliu Gheți:

cum ne povestesc despre Arieş, ce treci prin Turda:

Arieș ce treci prin Turda
Să-mi aduci în vale mândra,
Arieș să-mi aduci mândra
Sâmbătă la târg la Turda.

Arieș de n-o aduci,
Prin Turda să nu mai urci,
Să te scurgi tăt prin pământ,
Să te usci când bate vânt.

Să-ți rămâie matca goală,
Să să facă drum de țară.
Lăstarul să-mi țină umbra,
Când vine mândra la Turda.

Ori, mai bine, nişte Danţuri din Frata, care să vă bine-dispună!