Vocea inimii, lui Eminescu

Posted on 9 Ianuarie 2010

7


În gangul prin care se realizează accesul în fosta „şcoală nr. 7”, pe panoul de afişaj al asociaţiei pensionarilor, am găsit un anunţ. Detaliez:

Cică, în 15 ianuarie, orele 10, la sediul Asociaţiei pensionarilor „Dr. Ioan Raţiu”, de pe str. Avram Iancu, va avea loc Simpozionul Luceafărul.

Cu acest prilej, se vor lansa:

– cartea „Vocea inimii„, scrisă de Ileana Nistor Heller;

– cartea poştală „Eminescu – 160 de ani de la naştere„.

O oră mai târziu, la bustul poetului naţional, din faţa clădirii Poştei, se va depune o jerbă de flori şi se va desfăşura un „Moment poetic”.

Am avut plăcerea să primesc un exemplar din cartea de versuri ce se va lansa şi să discut cu autoarea.

Ileana Nistor Heller este la a treia sa carte de versuri. Primele au beneficiat de titluri sugestive: „Cheile oraşului” şi „Flori de iubire„. De astă-dată, a adăugat stihurilor şi câteva însemnări cu tentă istorică: Călători străini din sec. XVI – XVII despre oraşul Turda şi Salina Turda„. Autoare fiind Anca Ruxandra Grund, nepoata poetei. Cartea beneficiază de o amplă Prefaţă, întocmită de Dana Deac, vice-guvernator al Societăţii „Filarmonia”, precum şi de o altă introducere, „Dar de suflet„, din partea scriitoarei Dora Alina Romanescu, din celălalt capăt al ţării, Mangalia.

Nistor Heller îşi topeşte sufletul în creuzetul versurilor şi, pe lângă poezii, ne oferă sfaturi şi aforisme, dar, şi umor.

Continuarea … în 15 ianuarie, o veţi vedea şi auzi pe poetă lansându-şi noua ei carte!

Update:

1. Poeta şi-a publicat din poezii, nu numai în cele trei cărţi, ci , şi pe blog: http://nistorileana.blogspot.com

2. Se pare că, tot, în 15 ianuarie, pe la orele 13 sau 13, 30, la Primărie, se va întâmpla ceva … despre care vom fi anunţaţi sau vom afla, ulterior!

Anunțuri
Posted in: 22 - Evenimente