Săptămâna concursurilor şi premiilor

Posted on 12 ianuarie 2010

8


Astăzi e 12 ianuarie, pentru cazul în care nu aţi aflat încă. Ieri a fost 11, iar, mâine va fi 13.  Nu ştiu de ce am impresia că suntem în săptămâna concursurilor şi premiilor. Motivez:

În primul rând: din Ziarul 21 aflu că Maternitatea spitalului din Câmpia Turzii, a fost desemnată de UNICEF – “Spital Prieten al Copilului”. Iar festivitatea va avea loc la orele 13. Ajung, oare, şi pe-acolo ca să aflu mai multe?

(uploadarea filmuleţului s-a realizat în regim de foarte urgenţă, la cafeneaua ESSENZA din Câmpia Turzii, în timp ce am băut o cafea preparată de Istvan! n-are legătură cafeaua cu internetul, dar, cafeneaua oferă şi wireless pentru d’ăştia ca mine!)

N.B.: Am ajuns cu oarecare întârziere.

Primarul Ioan Vasinca tocmai explica faptul că este mândru că la Spitalul municipiului lucrurile merg aşa de bine. A promis şi spijin. În continuare, pentru că unitatea sanitară a beneficiat mereu de atenţie deosebită din partea autorităţilor locale. Am remarcat şi prezenţa Dorinei Duma, coordonatoarea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj.

În rest, uitaţi-vă la imaginile pe care le-am cules şi vă lămuriţi:

Deocamdată, este singura maternitate din jud. Cluj – care a primit acestă onorantă disctincţie (în paralel cu generosul ajutor pentru modernizare!). Lista unităţilor premiate, din România.

Apoi, de la Dana Deac, viceguvernator Societatea Culturala Filarmonia, aflu despre un concurs european: Picturing European Competition.

Comisia Europeană invită profesioniştii din domeniul audiovizualului, precum şi persoanele fizice să participe la concursul privind producerea unui videoclip, cu o durată de maximum 3 minute care să prezinte o viziune originală a Europei, pe baza materialului de arhivă al UE combinat cu imagini noi sau prelucrate realizate de participant.
Câştigătorul va primi un premiu în valoare de 10,000 de euro şi va fi anunţat în cadrul ceremoniei de acordare a premiilor Content 360 care va avea loc cu ocazia MIPTV 2010. Mai multe informaţii aici.
De pe postura de diabetic, chiar dacă, din fericire, doar ucenic, nu puteam să nu remarc faptul că Este folosită pentru prima dată insulina în tratarea diabetului la 11 ianuarie 1922, chiar dacă Premiul Nobel nu a fost atribuit descoperitorului adevărat al insulinei, românul Nicolae Paulescu.

În acest an, Paştele Ortodox şi cel Catolic cad în aceeaşi zi, pe 4 aprilie, informează Realitatea Tv, preluat de stiri.ro.
Deşi ambele confesiuni calculează Paştele în funcţie de echinocţiul de primăvară, suprapunerea celor două sărbători se întămplă foarte rar.
În varianta ortodoxă, Învierea este sărbătorită în prima duminică de după prima lună plină ce urmează echinocţiului. Pentru romano-catolici, învierea este fixată în cea mai apropiată duminică de prima lună plină de după echinocţiul de primăvară. În interpretarea catolică, cea mai apropiată duminică poate fi, însă, şi înainte de luna plină, nu neapărat după. Postul mare la creştinii ortodocşi începe pe 15 februarie şi se încheie pe 3 aprilie.

Sper ca sărbătoarea să fie şi pe placul unei femei de aproape 106 ani, Ecaterina Găman care s-a născut în anul 1904, în Beceni, jud. Buzău.

Dar, nu toate femeile sunt la fel. Spre argumentare, aduc link şi link. (fotografia este preluată de pe: http://www.flickr.com/photos/26195426@N00/4262826955)

Să revenim la oile şi berbecii noştri. Din Primăvară, vom putea câştiga la loto 6/49 chiar şi numai cu 3 numere nimerite. Dar, condiţia strict necesară, fără a fi şi suficientă, rămâne … să jucăm!

V-am vorbit de ja despre 15 ianuarie ca zi a lui Eminescu. Mai citiţi şi aici.

Dacă v-aţi planificat să vă luaţi maşină post-criză, aveţi nişte indicaţii, „preţioase”, aici!

Mai multe despre astăzi, mâine!

Reclame