Ziua Naţională a Poeziei la Turda

Posted on 15 Ianuarie 2010

0


Nu se putea omagia mai bine un poet decât prin lansarea unei cărţi de versuri. Inedit a fost locul lansării: sediul Asociaţiei pensionarilor, un sediu renovat ăn vară de prietenii olandezi.

Ileana Nistor Heller şi-a lansat cel de-al treilea volum de versuri în mijlocul colegilor ei de vârsta … a treia.

Despre poetă şi volumul de versuri lansat astăzi, găsiţi detalii în postarea Vocea inimii, lui Eminescu.

Sala „de festivităţi” a asociaţiei a primit un nou portret înrămat în tricolor. Pe lângă cel al Crăişorului Apusenilor, poeta a adus un portret al Regelui Poeziei.

Alături de Heller, au venit la susţinere Francisc Lucaci, ca preşedinte al asociaţiei gazdă, Felicia Răcean Măhăra, director al Casei de cultură, Iosif Stegariu, guvernator al Societăţii „Filarmonia” şi Petru Suciu, preşedinte al Asociaţiei filatelice Turda, precum şi pensionari şi, chiar, tineri.

Elogiul a fost făcut de Răcean, care a citit din versurile din volum, iar complimentul maxim de către Stegaru, care a înmânat poetei legitimaţia de membru al „Filarmoniei”.

Manifestarea a fost întregită de lansarea a două cărţi poştale, cu imagini ale statuilor Poetului, una din satul ucrainean Biserica Albă (în Maramureşul istoric) şi alta din Vevey (Elveţia). Cărţile poştale sunt înnobilate cu o ştampilă omagială şi vor întregi colecţiile filateliştilor.

La final, cei prezenţi şi-au legat fularele la gât şi au plecat  să lege un fular de flori la gâtul de piatră al bustului Poetului.

Aşa s-a desfăşurat „ora de Eminescu” la casa tinerilor pensionari turdeni

Din păcate, fără „susţinerea” conexiunii mele de internet, filmuleţul edificator va sosi mâine, când voi bea o cafea la Diva – cafebarul care oferă şi wireless.

Anunțuri
Posted in: 22 - Evenimente