S-a tăiat buricu’ Salinei

Posted on 23 ianuarie 2010

32


Pardon: s-a tăiat doar panglica de inaugurare. După alarme false, în cele din urmă, cu grijă … să nu afle lumea, a venit şi Bocu’ la Turda. A adus-o sau l-a adus Elena ca ministru. Nu vă voi oferi datele tehnice şi financiare ale afacerii (pentru că, în cele din urmă, asta este: o afacere care a tocat 6 milioane de euro!), ci, vă voi îmbăta cu imagini.

Mai întâi am aşteptat, ţopăind din cauza gerului. Dacă ar fi plouat, cârcoteam din cauza noroiului.

Ca să nu mă plictisesc, am citit pisania de pe peretele pavilionului administrativ de la noua intrare în Salină. Şi am discutat cu unul dintre constructori.

În timpul scurs între momentul când trebuia să vină şi cel în care chiar a venit, s-au făcut ultimele retuşuri, pregătiri, ajustări sau mai-ştiu-eu-ce.

Până atunci, câteva peisaje din zonă: album durgău

Au venit, au tăiat repede panglica şi ţuşti înăuntru, că afară erau vreo minus zece. Înăuntru este constant, tot zece, dar cu plus. Pe Boc nu l-am prins în poză că mi s-a băgat directorul Salinei în cadru. Ca foşti colegi de navetă, l-am iertat. Pe Boc l-am prins înăuntru. Chiar de mai multe ori. album boc

Îmbrâncit de gorile şi enervat de condensul care mi-a afectat aparatul foto, am ajuns şi eu la sala de tratament, ca să văd cum se minunează oaspeţii. Au şi motive.

Cu bani (mulţi, evident!), oricine e bolnav se va putea trata aici.

Apoi, în Rudolf. Aici s-a desfăşurat şi un mic program artistic. Boc a învăţat ponturi de la unul dintre jucăuşi. De parcă le-ar fi uitat pe cele de la Răchiţele.

album terezia şi album rudolf

La amfiteatru, Ştefănie le-a explicat ce bine că era director la firma de stat de turism – pui de OJT! – ca să se poată ocupa de Salină.

Pentru că a durat mult logosul şi spectacolul, m-am dat cu liftul şi am încercat să fotografiez undele lacului, dintr-o barcă. album salina

La ieşire, s-au ciocnit pahare şi unii au plecat spre ţări mai calde, alţii au rămas să profite de bunătăţile şi licorile care au mai încălzit atmosfera.

Câteva poze de final: Omniprezentul director, Ordinarii nebăgaţi în seamă, Cerşetor la maşina sri-ului, Pirotehniştii au montat artificii, … de care nu a avut nimeni timp! În toată splendoarea lor vor putea fi văzute doar pe decont!

… alte câteva poze în: album vizita

După care, ne-am frecat toţi mâinile, bucuroşi – nevoie mare! – că, dacă şi Austria îşi are faliţii ei, şi Parisul îşi are disneylandul copiat după americani, la noi

vechea mină de sare s-a transformat într-un nou disneyland!

M-am tot uitat la cravata albastră a lui Boc şi mă gândeam dacă nu cumva are în buzunar şi una violet. Nu era în buzunar, ci, la gâtul „umbrei”!