Comentariu la replica comentariului

Posted on 21 februarie 2010

9


Mutarea a mase întregi de ţărani, de la ţară la oraş, a distrus sistemul tradiţional de relaţii în comunităţi. Cel plecat de la strânsoarea normelor din satul de baştină şi ajuns în anonimatul oraşului, şi-a permis să facă aici prostiile pe care nu le făcea acasă … de ruşine. La bariera oraşului, şi-a lăsat opincile pentru pantofi, şi orbazul pentru … pingea.

O a doua astfel de transformare o „impune” internetul. Diferenţa e că la bariera internetului, nici opinci nu mai avem ce atârna!

Am scris o postarea pe blogul acesta. S-a mai ouat un giratoriu. Ca întotdeauna, am argumentat fiecare aspect de care „m-am legat”. Au venit , unii cu alte păreri, alţii cu întrebări, cu laude sau critici, şi am răspuns fiecaruia, în stilul meu. Am reargumentat, am demonstrat, am adus în sprijinul afirmaţiilor mele experienţa celor 25 de ani petrecuţi printre motoare.

Şi vine un nimeni (pentru că nu ştiu cât de adevărat îi este numele dat) şi aruncă replica: „mai da’ carcotas mai esti!”. În loc să zică mulţumesc pentru că l-am băgat, totuşi, în seamă, ca orice prost, nu-i prost destul de nu-i şi fudul!, se uţupeşte revoltat, nevoie mare, că nu i-am răpspuns cum se aştepta Altiţa Sa, că nu fac ce vrea el, când vrea muşchii lui, … şi la toată această tiradă pretinde să i se spune „lecţie de bun simţ”!

Aveţi la comentariile postării, părerea lui şi părerea mea. Acum, distraţi-vă:

Zice un „dan muresan (IP: 83.103.135…)”:

re: :)))) nu-mi vine sa cred ca pt o simpla afirmatie te-ai ostenit sa-mi dai o replica de 6 randuri
„mai da’ carcotas mai esti!” – nu este o simplă afirmaţie, ci, o mică scuipătură aruncată prin uşa întredeschisă de un necunoscut!
(acida chiar.replica). argumente nu vreau sa-ti dau pt a discuta tema deoarece imi place ca,astfel, te agiti. apropo.. sunt un prieten nu un dusman
eşti un simplu încălcător de reguli de bun simţ, până la proba contrarie! nu mă poţi obliga să te consider prieten, de vreme ce nu ai minimul bun simţ de a te face cunoscut.
unu’ care iti citeste de pe blog si care se enerveaza ca, mai nou, nu scrii in fiecare zi si totodata ca pe celalalt blog(despre turda)nu ai mai multe articole, mai multe poze chiar si de prin anii ’60;’70;’80.
enervare plăcută! nu ştiu cine eşti şi cum îţi permiţi să mă iei la rost ca pe un argat!? blogurile sunt ale mele, scriu cum vreau şi cât vreau pe ele, iar, dacă dau socoteală despre activitatea mea, dau Prietenilor şi Cunoscuţilor! nu orice şmecher ce se ascunde în anonimatul unui nume aiurea, care nu are minima decenţă să se prezinte, are dreptul acesta.
cat despre capul de deasupra gatului care-mi tine de ploaie… ce sa faci?! nu toata lumea are norocul sa detina o palarie „de mers la pesti” ca si cea cu care defilezi tu toata ziua prin oras sau pe coclauri 🙂
confirmi lipsa de minim bun simţ OBLIGATORIU într-o discuţie! îţi bagi nasu’ pe-aici, numai ca să cauţi prilej de gâlceavă?! aş avea toate drepturile să te trimit la mămicuţa ta care a omis să te educe sau la naiba pentru că are nevoie de tine pe-acolo, pe dedesubt!
si ca piesa de rezistenta ca sa vezi de ce unii cu un cap ca si al meu, n-au fugit intr-atat de mult incat sa-l piarda, iti spun ca pentru replica pe care mi-ai dat-o, se potriveste :” a dicto secundum quid ad dictum simpliciter non valet consequentia” iar pentru ca mi-ai adus expresii jignitoare, cred ca la faza aceasta esti: „asinus asinorum in saecula saeculorum!” :)) no ofense:) o noapte, la fel de buna!

nu ţi-am adus nici un fel de expresii jignitoare, Domnule Nimeni! dacă chiar vrei să şti, prima ta replică era o jignire; din fericire pentru tine, eu nu am observat! dacă nu te umflai cu această lecţie pe care te scremi să mi-o dai – pentru că ţi s-a spart oglinda!, rămâneai aşa cum eşti un simplu nimeni anonim!

Acum, că ai terminat de dat lecţii şi te-ai şi fandosit copiind două citate în latină, … marş în latrină! Şi nu mai scoate capul pe-aici! Până nu voi şti exact CINE eşti şi ce doreşti, nu mai ai ce căuta pe-aici: nici să mă lauzi, nici să spurci podeaua!

Notă: aţi observat să sunt mai dur, mai tăios, mai tranşant de cum eram până acum?! Am constatat că pe alte bloguri, acest nou stil al meu ar fi considerat … blând. Alţii taie capetele năpârcilor, cum se strecoară pe blog! Vine, scuipă o replică aiurea şi … vorbeşte despre jignirea ce i s-a adus. Să mai spui că nu avem tupeişti … profesionişti!?

Update: „civilizatul” mă pune la punct:

Cunosc conflictul tau cu Gelu, eu am o parere buna despre el, iar din reactia ta deduc ca nu sunt binevenit pe blogul tau. Asta e!

Deduci … aiurea, ca gelu!
1. Eu nu am nici un conflict cu gelu-to! El are un conflict … cam cu toţi!
E dreptul tău să ai o părere bună despre el!
2. Eşti, tu şi oricine, binevenit pe blogurile mele. Dar … în limitele unui minim bun simţ.
Poţi să mă critici – argumentat! – oricât de mult, poţi avea o părere oricât de diferită de a mea, vei rămâne tot binevenit pe-aici.
Replica, cu care ţi-ai făcut intrarea, nu are nimic rău în ea, dar … ar fi avut o altă conotaţie dacă nu ar fi fost făcută de un intrus. Pentru un obişnuit de-al casei, ar fi fost considerată o şarjă amicală, simpatică.
A deschide uşa şi a scuipa o astfel de replică „pe şestache” … este un „drept” pe care, poate, ţi-l recunoaşte taică-to. Mă tem că gelu-to, nu! Ai fi riscat că primeşti celebra şi eleganta replică: „Te bag în mama dvs., cu scuzele de rigoare!”!

În concluzie: Aştept să revii, dacă aduci „Certificatul de şapte ani de-acasă”!