Concert de muzică barocă la Salina Turda

Posted on 26 februarie 2010

0


Pentru că, probabil, conform cu indicaţiili preţioase (sau dispoziţiili?) Maistrului presei locale, activitatea subsemnatului şi blogul meu nu intră în lista de contacte mass-media a DANS-ului (asociaţie cu care nu am reuşit, încă, să intru în contact din lipsă de … răspuns!), nu am primit informaţia de la sursă, ci, am citit-o în Ziarul 21. Vorba francezului: C’est la vie. Traducere: Aşa-i la vie!

Concert de muzică barocă la Salina Turda

Asociaţia culturală D.A.N.S.- Turda organizează concertul de muzică barocă – LA FOLLIA BAROQUE ENSEMBLE.

Evenimentul va avea loc marţi, 02 martie 2010, orele 18.00, în Salina Turda, Amfiteatru, Sala Rudolf. Partener: Turda Salina Durgau SA. Fondurile rezultate din încasarea biletelor vor fi direcţionate pentru sprijinirea copiilor instituţionalizaţi.

LA FOLLIA BAROQUE ENSEMBLE îşi propune, prin stilul interpretativ bazat pe restaurarea tehnicilor interpretative specifice stilului baroc bivalent al sec. XVII-XVIII, să promoveze muzica din această perioadă prin concerte, întegistrări, colaborări cu alţi muzicieni sau ansambluri, participare la programe guvernamentale, educaţionale şi de binefacere. Admiţând ca punct de referinţă configuraţia dată, ansamblul îşi permite să adopte, în funcţie de repertoriu, o geometrie variabilă, renunţând la unul sau mai multe instrumente sau adăugând altele, specifice epocii barocului. Instrumentele folosite de membrii formaţiei sunt replici ale celor construite în epocă. Pentru obţinerea autenticităţii, instrumentiştii, toţi cu reale virtuţi solistice, pun în valoare specializări postuniversitare, incluzând o solidă documentare filologică-istorică în domeniul muzicii vechi şi a tehnicilor de interpretare specifice perioadei 1600-1770 precum şi o apreciabilă experienţă camerală şi orchestrală cultivată într-o îndelungată instruire de profil.

Asociaţia culturală D.A.N.S.- Turda, înfiinţată în cursul anului 2009, îşi propune organizarea de activităţi cultural-educaţionale în vederea dezvoltării şi promovării culturale şi turistice a valorilor locale, precum şi a unor manifestări având ca scop sprijinirea copiilor defavorizaţi social.

Materialul de mai sus este preluat, cu amabilul acord al Liei Durlan, de pe site-ul Ziarului 21. Mulţumesc, Colega! Nu am preluat imaginea din articolul respectiv, ci, vă voi despăgubi cu imagini de la eveniment!

Posted in: 22 - Evenimente