Ceea ce a inceput in Martie 2007 cu pozitia simbolica a orasului Sydney, s-a transformat in scurt timp intr-o actiune fara precedent in istoria umanitatii, un semnal impotriva incalzirii globale.
Peste 1000 de orase ale planetei si un miliard de oameni sunt asteptati sa participe pe 27 Martie 2010 la un eveniment prin care firele invizibile ale constiintei si ale sperantei se unesc intr-un gest simplu, dar in acelasi timp magnific: stingerea luminii pentru o ora.
Evenimentul nu a ramas fara ecou nici in Romania, ba chiar dimpotriva. Tara noastra este singura din lume in care a aparut un site special dedicat coordonarii si promovarii actiunilor la nivel local, adica la nivelul tarii. Daca in anul 2008 implicarea institutiilor statului a fost timida, in acest an au existat semnale clare ca institutii atat din domeniul protejarii mediului inconjurator cat si din sfera administratiei locale sustin actiunile prilejuite de acest eveniment.
Cat priveste companiile si organizatiile din Romania, precum si persoanele – participantii activi – rezultatele actiunii derulate in 2008 au fost chiar incurajatoare, pentru acest an aparand semnele unei mobilizari semnificativ mai mari.
Acesta este momentul potrivit pentru ca, indiferent de domeniul de activitate, companiile si organizatiile din Romania sa faca o mica dovada de responsabilitate sociala. Strigatul omenirii in favoarea vietii este de o simplitate dezarmanta dar incarcat cu o semnificatie profunda. Viata pe aceasta planeta, existenta noastra si a generatiilor viitoare sta in mainile fiecaruia dintre noi. Esti asteptat sa participi activ, indiferent de varsta, de sex, de rasa, religie ori nationalitate, indiferent de culoarea politica sau de pozitia sociala. Angajeaza-te in acest demers! Angajeaza-ti prietenii, angajeaza-ti organizatia, angajeaza-ti comunitatea! Acest semnal este dovada ca un efort global impotriva incalzirii globale este posibil.
Pe 27 Martie 2010, intre orele 20.30-21.30, stinge lumina! Cu tine suntem un miliard!
Nota: Textul este preluat de la http://www.orapamantului.ro iar imaginea a fost publicată de NASA.
Ora Pământului 2010: Ţinta este un miliard
Posted on 6 martie 2010
MIKA
22 martie 2010
Cunosc treaba asta ,dar nu toti se gandesc ca noi .Mas media va ramane in continuare o manipulare in masa ,insa nu am ajuns sa fiu prea contaminata de virus ,incat sa nu gandesc eu,ceea ce e bine,sau ceea ce ar trebui sa fac.
Zamfir POP
22 martie 2010
# MIKA: De mai bine de zece activez ca ecologist. Ştiu că muncim aproape degeaba. Dar … dacă reuşim să convingem astăzi pe unul, mâine vom fi doi care gândim mai bine pentru toţi. Poimâine vom fi trei …
Faptul că mass-media este, de fapt, pentru manipulare în masă, nu mă împiedică să fac ce cred că e bine şi să încerc să mai „contaminez” pe unu’.
MIKA
22 martie 2010
Am scris si eu acum cateva zile despre acest subiect ,insa te apuca nervi cand vezi ca vine cate unul si incepe cu exemple de toata jena ca in alte tari se consuma nu stiu cati kw….mii si ca el nu stinge becurile deoarece nici altul nu o face .
Oare in Romania se va termina cu principiul celor doua degete:”nu eu,tu! ” ? 😦
Zamfir POP
22 martie 2010
# MIKA: De curând, am recunoscut că şi eu invidiez, după principiul „capra vecinului”!
Doar că, eu mă gândesc, nu să poară capra vecinului pentru că dă mai mult lapte, ci, cum să fac ca şi capra mea să dea mai mult lapte?! Nu se mişcă Pământul din ora cu lumini stinse, dar, ne atragem atenţia asupra problemelor, nu ale Pământului, ci, de fapt, ale noastre!
Dar, când mass-media pune problema că la ora respectivă este … un meci de fotbal sau că nu se economiseşte mare lucru cu acea oră ori …
Ferdinand
15 martie 2010
http://www.napocanews.ro/2009/03/eu-nu-sting-lumina-de-ziua-pamantului.html
Zamfir POP
15 martie 2010
# Ferdinand: Este avantajul democraţiei: nu te obligă nimeni! Fiecare face cum … îşi taie capu’.
Ferdinand
10 martie 2010
Iar dacă nu se strică transformatoarele atunci consumul de energie la decuplarea unei sarcini mari plus consumul de energie la recuplarea unei sarcini mari ar putea fi mai mare decât consumul de energie din acea oră dacă nu s-ar fi decuplat nimic.
Pe bune!
ps: celor mai virulenţi decât mine le transmit ca nu fac pe deşteptul ci pe informatul.
Zamfir POP
10 martie 2010
# Ferdinand: N-ai înţeles: tocmai asta admiram la tine! Eşti mai informat decât sutele de milioane de participanţi la acţiunile similare din anii trecuţi, când transformatoarele au uitat să se ardă! Ele nefiind aşa de bine informate precum eşti Domnia Ta!
Ferdinand
10 martie 2010
Dacă stingi toate luminile dintr-o dată, scazi foarte brusc, într-un interval destul de mic, consumul. Iar asta ar dăuna transformatoarelor electrice din reţea.
Cred că dauna ar putea fi foarte, foarte mare.
Zamfir POP
10 martie 2010
# Ferdinand: Propunerea dvs. va fi analizată şi veţi primi răspuns în termenul legal. Adică, după ce vom face acţiunea la care se gândsc de câţiva ani o mulţime de oameni … mai proşti decât tine!