Ce citim, ce înţelegem

Posted on 19 aprilie 2010

7


Informarea din presa scrisă e pe ducă. Mai nou, citim de pe internet şi ziarele, de-acolo urmărim şi televiziunile. Chiar şi bârfele, tot de-acolo le aflăm.

Basescu s-a intors cu avionul in Bucuresti! A zburat sub norul de cenusa

Ce am înţeles? Din explicaţia dată de Gheorghe Pasc, comandantul aeroportului Oradea: „Spaţiul aerian în zona aeroportului oradea este în continuare supus restricţiilor de operare dar autorităţile de stat au dat derogare pentru zborurile umanitare, militare şi speciale„, nu am înţeles dacă zborul lui Băsescu a fost unul umanitar sau unul militar? Ori a fost unul special? Deci, înţeleg că: nu se poate zbura cu o sută de oameni normali, dar, se poate zbura cu Băsescu?!

Inca un vulcan se pregateste sa erupa in Islanda

Ce am înţeles? Că de fiecare data cand Eyjafjallajökull erupea, fratele mai mare, Katla, il urma. Vulcanul avut activitate ultima data in 1918, ciclul eruptiilor sale fiind  de 40-80 de ani. Katla este acoperit de ghetarul Myrdalsjökull, iar in cazul unei eventuale eruptii traficul peste oceanul Atlantic ar fi intrerupt complet, din cauza inundatiilor masive, dar si a norului de cenusa. Deci, înţeleg că: nu au intrat zilele în sac. Nici necazurile cu norii de cenuşă! (N.B.: de ce se întrerupe traficul aerian peste Ocean din cauza inundaţiilor … este o enigmă pe care numai generaţiile viitoare o vor putea dezlega!).

Adio, autostrazi in 2010! Berceanu: ‘Nu vom inaugura niciun kilometru’

Ce am înţeles? Din spusele Berceanului: „Eu am spus ce am fi putut să facem dacă am fi avut banii necesari. Anul acesta, puteam să facem 102 km de autostradă. Dacă ne-ar fi dat cineva toţi banii din lume nu puteam să facem 150 km. De la 102 în jos facem atâţia kilometri de autostradă câţi bani am primit de la Parlament” – reiese clar că nici măcar cei zece kilometri dintre Turda şi Câmpia Turzii nu se vor construi?! Deci, înţeleg că: nu mai cred în ce spune Berceanu. (Oare, el a semnat şi contractul cu candienii pentru Roşia Montană?).

Roncea ne explica cum il ataca homosexualii pe primarul din Chisinau ; dupa ce au tampit Romania, euro-homo-sapiensii constata ca le este mai greu cu “incultii” basarabeni

Ce am înţeles? Din ce publică pe blogul său Senatorul Urban, … Deci, înţeleg că: nu mai înţeleg nimic. Parcă „european” însemna ceva pe faţă, nu … prin dos!

Genocid: Ucise, avortate sau neglijate, cel puţin 100 de milioane de fete au dispărut, şi numărul este în creştere

Ce am înţeles? Din ce am citit: „Acum imaginaţi-vă că aţi fost la un test cu ultrasunete; costă 12 dolari, însă v-o puteţi permite. Testul spune că copilul nenăscut este o fetiţă. Dvs. înşivă aţi prefera un băiat; restul familiei dvs. cere vociferând unul. Niciodată nu aţi visa să ucideţi o fetiţă, aşa cum se face prin sate. Însă un avort pare ceva diferit. Ce veţi face?„, nu ştiu unde este dilema. Deci, înţeleg că: dacă nu vom mai avea fete, în curând, de unde vom face rost de … fetiţe?!

Titus Popovici: Ceausescu a fost ‘fetita’ lui Gheorghiu-Dej

Ce am înţeles? Din relatarea: Locul unde circulau zvonurile despre relatia dintre cei doi era chiar bufetul Marii Adunari Nationale. Popovici a aflat de la Gheorghe Apostol ca in inchisoare Ceausescu fusese ‘fetita’ lui Gheorghiu-Dej, lucru confirmat de alti doi membri, Chivu Stoica si N. Celac, potrivit Puterea.ro – încep să înţeleg ceva din ascensiunea de neînţeles a lui Ceauşescu după moartea lui Dej. Deci, înţeleg că: nu există nimic neexplicabil, dacă ai răbdare să treacă timpul.

Necrologul celor care s-au sinucis din cauza datoriilor

Ce am înţeles? Din ce scrie acelaşi senator Urban pe blog: Grija zilei de mâine l-a băgat în pământ pe Vasile Bucătaru. Stătea în chirie, a fost dat în şomaj, iar datoriile trebuiau fi plătite, fapt ce l-a împins la gestul extrem. Proprietara casei în care acesta locuia, l-a găsit, ieri, spânzurat de mânerul uşii de la camera sa. Femeia a încremenit când a deschis uşa şi a văzut ştreangul. „Am vrut să plec să plătesc gazele, de frică să nu le taie. M-am dus la el în cameră să vorbesc cu el şi nu puteam să deschid uşa. Am împins şi am văzut atunci ştreangul. Am avut un şoc. Eu mai sunt şi bolnavă” , a spus Antoneta Grama, proprietara casei. – reiese că e grav. Deci, înţeleg că: nu există probleme fără soluţii?!

Kim Kardashian, goala si neretusata la o sedinta foto

Ce am înţeles? Din ce spune fata: „Poate am celulita, probabil nu sunt tonifiata in toate partile si am cateva zone problematica. Salma Hayek si Jennifer Lopez sunt vedete cu care ma pot identifica. Purtam cupa C la sutien cand aveam 11 ani. Mergeam noaptea la culcare si ma rugam ca sanii mei sa nu mai creasca. Uram cand se intampla asta. Fundul meu nu este atat de mare precum se crede. Am picioare subtiri si o talie bine marcata, de aceea pare mai mare„, reiese că e bine când e bine. Deci, înţeleg că: nu avem de ce să ne mai ascundem … goliciunile.

GALERIE FOTO: Hyundai ix35 vine in Romania cu preturi de la 15.900 de euro

Ce am înţeles? Din ce am citit, rezultă că: Importatorul Hyundai Auto România a lansat în România cel mai nou model al său, SUV ix35, la preţuri care pornesc de la 15.900 de euro, fără TVA, informează Mediafax.ro. Deci, înţeleg că: nu e criza chiar aşa de mare.

Mutu, arogant cu Politia italiana: Cum, nu stiti cine sunt eu?

Ce am înţeles? Din relatarea conform căreia in momentul in care politistii i-au cerut sa prezinte un act de identitate, romanul ar fi avut o reactie nervoasa.„Nu ma cunoasteti? Nu va uitati la meciurile de fotbal?” – reiese că poliţiştii italieni nu erau poliţişti români! Deci, înţeleg că: nu pentru aceasta a fost suspendat pentru nouă luni!

Realizatorii Top Gear au fost acuzati de eruptia lui Eyjafjallajoekull

Ce am înţeles? Din reactia realizatorilor emisiunii britanice, care nu a intarziat sa apara, acestia adaugand un plus de sarcasm afirmatiilor aparute. S-a dovedit stiintific ca Top Gear este responsabila pentru aproape toate rautatile care au loc in lumea moderna. Eruptia care a avut loc abia la o saptamana dupa „vizita” lui Richard Clarkson poate fi considerata cu greu o simpla coincidenta.Je remy Hammond a condus unul din preferatele lui modele Ferrari cu 160 de km/h direct catre camera principala cu magma, care ar fi putut destul de usor sa cauzeze aceasta catastrofa geologica. Din fericire, nu m-am uitat niciodata la aceasta emisiune., a declarat Annalisa Kneejerk, comentator media. – reiese clar „recunoaşterea” vinovăţiei lor! Deci, înţeleg că: nu mai sunt probleme, pentru că avem probleme, avem şi vinovaţi! Nu ca la noi, unde avem corupţie, fără să avem şi corupţi!

În concluzie, vechiul îndemn: „Scrieţi, băieţi, orice, numai scrieţi” se transformă în zilele noastre într-unul nou: „Citiţi, băieţi, orice, numai citiţi„!

Update: Nu mă mai mir de parlamentarii care dorm la şedinţe! Doar că nu am înţeles dacă Papa s-a intalnit cu un grup de persoane care au fost abuzate sexual de către clerici sau …

Notă: pentru că îmi este greu să disting, din textul de mai sus, unde am scris adevăr şi unde e pamflet, descurcaţi-vă singuri!