Şedinţă filarmonică

Posted on 27 Aprilie 2010

6


„Cum ai aflat ?” – m-au întrebat filarmoniştii când am intrat în sala de expoziţii, cunoscută, când sub numele de Galeria municipală, când sub cel de Galeria şapte cruci, unde-şi desfăşurau şedinţa de bilanţ. Nu am rămas decât câteva minute, ca să nu incomodez cu prezenţa mea. Dar, am primit, ulterior, o decriere a celor întâmplate pe-acolo:

Azi a avut loc prezentarea bilanţului financiar pe anul 2009 al Societăţii Culturale Filarmonia Turda. Întâlnirea, la care au participat doar membrii societăţii, a avut loc la Galeria Municipiului Turda, începând cu orele 18.

În cadrul discuţiilor Felicia Răcean a anunţat că Consiliul Judeţean Cluj a alocat suma de 2.500 lei pentru tabăra de creaţie pe care Societatea turdeană o organizează în vara acestui an. De asemenea, ea şi-a arătat disponibilitatea de a depune la Ministerul Culturii până în 20 mai a.c. un proiect cultural din partea Societăţii.

Discuţiile au mai cuprins propuneri privind acceptarea în cadrul Societăţii a noi artişti care şi-au exprimat dorinţa de a face parte din cadrul ONG-ului, s-a încasat cotizaţia, s-au discutat alte probleme administrative şi s-au făcut propuneri pentru îmbunătăţirea activităţii.

Judita Pelea a propus, şi propunerea sa a fost acceptată, ca societatea să se implice mai activ şi în alte activităţi decât vernisaje şi expoziţii şi să fie sprijinite tinerele talente din zonă.

Membrii Societăţii Culturale Filarmonia Turda vor face lobby în Comunitatea Urbană Arieş pentru ca doritorii să direcţioneze 2% din impozitul lor pe venit înspre activităţile pe care le desfăşoară.

Prevederea 2% poate contribui la viabilitatea financiară a Societăţii, reprezintă o metodă de atragere de fonduri prevăzută în legile ţării. Ea reprezintă o ocazie de a promova organizaţia şi poate contribui la crearea unei relaţii mai strânse cu comunitatea.

Următoarea şedinţă a fost stabilită pentru marţea din ultima săptămână a lunii mai, într-o locaţie ce va fi stabilită ulterior.

Am profitat de trecerea pe-acolo şi pentru a surprinde pe cardul aparatului foto, ce ţine loc de peliculă, imaginea picturilor din expoziţia lui Ovidiu Tabără. Pentru că sala este deschisă, de regulă, la ore şi zile … care nu au nimic comun cu o expoziţie de artă într-un municipiu. European, să nu uităm!

Notă: în aceste zile, la Biblioteca municipală, un afiş ne invită la un dublu (mai nou, aşa se fac!) eveniment cultural, în 30 aprilie.

Anunțuri
Posted in: 22 - Evenimente