Vine Mozart la Potaissa

Posted on 13 Mai 2010

0


Tocmai am primit un comunicat despre un eveniment de mâine:

În perioada mai-iunie 2010 se desfăşoară a II-a ediţie a concursului şcolar Wolfgang Amadeus Mozart.
Această ediţie debutează la Şcoala cu clasele I-VIII Potaissa (Turda/Cluj), vineri, 14 mai a.c., prin secţiunea interdisciprimară Sunet şi culoare, începând cu ora 10:00.
Secţiunea este destinată copiilor din clasele III-IV. Are ca punct de plecare o temă („Bucuria primăverii”) şi ca surse de inspiraţie audiţiile muzicale din cadrul concursului.  Elevii vor avea ocazia de a crea poveşti prin culori, punându-şi astfel în valoare pe de o parte aptitudinile, dar şi deprinderile formate, iar pe de altă parte abilităţile creative şi de imaginaţie.
Audiţiile muzicale vor fi din creaţia mozartiană pentru secţiunea Sunet şi culoare desfăşurată la Şcoala Potaissa.

A trecut ziua menţionată şi aveţi aici relatarea evenimentului:

Din feed-back-ul venit de la participanti, s-au putut constata cu usurinta realitati pe care multi le ignora. De exemplu faptul ca in Romania anului 2010, intr-un oras de provincie, de marime medie sa zicem, muzica buna este acceptata fara rezerve. Si in acest context, intrebarea fireasca este de ce acest mijloc nu este folosit permanent. Raspunsurile copiilor vis a vis de muzica audiata in cadrul concursului au fost pe aceeasi linie: „o muzica superba”, „o muzica frumoasa”… si trebuie sa tinem cont de sinceritatea specifica in cazul copiilor.

Şi, acum, să adaug şi contribuţia personală:

Voi menţiona doar un aspect, mărturisit de coordonatorul manifestărilor, prof. de Manuel Sebastian Balaj, profesor de „educaţie muzicală”, referitor la scânteia care a generat organizarea acestui concurs de desene executate pe fond muzical: „Am avut surpriza, într-o clasă a VII-a, să constat că elevii nu ştiau nici măcar un nume de compozitor. Doar Beethoven le-a amintit de … câinele din film!”!

Imagini de la manifestarea relatată: album.

Anunțuri
Posted in: 22 - Evenimente