Vitrina hoţului de clipe

Posted on 31 mai 2010

7


Am căutat îndelung după un titlu bubuitor pentru expoziţia multilateralului Cosac. Cel care acum, cică, se rezumă la a ne prezenta doar nişte fotografii.

Ne zicea Dana Deac în Comunicatul de presă al Societăţii culturale „Filarmonia”, organizatoarea evenimentului:

Societatea Culturală „Filarmonia” organizează vineri, 28 mai 2010, de la orele 18, vernisajul VITRINE. Artistul fotograf care expune este nimeni altul decât Ovidiu Cosac.

Cunoscut ca regizor artistic şi ilustrator muzical al unor spectacole teatrale în ţară (Turda, Cluj Napoca, Tg. Mureş, Constanţa, etc), dar şi ca realizator de filme documentare, Ovidiu Cosac s-a evidenţiat şi în domeniul fotografic, participând cu lucrări în numeroase expoziţii. În anul 2007 el a fost laureatul secţiunii „Dialog intercultural” din cadrul Concursului Naţional de Fotografie, dedicat Zilei Naţionale a Artei Fotografice din România, organizat de Biblioteca Municipală „T. Murăşanu” Turda, Societatea Culturală Filarmonia şi Revista PHOTO Magazin, în parteneriat cu Biroul de Informare al Parlamentului European în România şi Reprezentanţa Delegaţiei UE la Bucureşti, obţinând locul I, cu lucrarea „Informare”.

Vernisajul expoziţiei fotografice de vineri este găzduit de Galeria Municipiului Turda şi intrarea este liberă.

Dacă este intrarea liberă, e loc şi de mine! Dar, am greşit data şi am ajuns la pregătirea expoziţiei.

Nici vineri seara nu a fost, propriu-zis, un vernisaj. Au lipsit surlele şi scrobiţii.

A fost o întâlnire prietenească, la care, Anamaria, prietenă de-a Cosac-ilor, ne-a explicat că „fotograful fură eternităţii instantaneul„. Iar, împricinatul s-a scuzat că face şi el ce poate: pândeşte clipa, cu aparatul de fotografiat pregătit, şi, când aceasta soseşte în faţa lui, clac!, şi o mută pe hârtie şi pe pereţii expoziţiei.  Multe din fotografiile expuse par a fi trucate, dar, Cosac m-a asigurat că … „nici vorbă!”.

Iată ce a surprins „săpuniera” mea de pe pereţii Galeriei municipale, unde puteţi vedea expoziţia! Dacă treceţi pe-acolo!

album Expo COSAC
Image hosted by Webshots.com
by ZamfirPOP

Posted in: 22 - Evenimente