Remanierea … centrului

Posted on 11 Iunie 2010

2


Despre remanierea la nivelul conducerii centrale a ţării se vorbeşte pe la colţurile pătrate ori rotunde. Remanierea centrului oraşului nostru este pe cale de concretizare.

Încetul, cu încetul, parcă, cu mult prea încetul, amenajările din centru ridică zilnic praful spre ferestrele celor care locuiesc în zonă şi veşnica întrebare: cum va fi?

O geană timidă de răspuns la întrebarea: cum va arăta centrul municipiului Turda după amenajările care sunt în curs, începe să se contureze pe teren.

Când vor fi gata lucrările? – este o altă întrebare care îşi aşteaptă răspunsul.

Varianta iniţială – cu banda de circulaţie printre Biserică şi Judecătorie, pare a fi căzut din cauza fundaţiei turnului, descoperită la săpături?

Astăzi se vehiculează ideea alternativă: bandă de circulaţie în jos pe lângă Teatru, iar, în sus, pe lângă fosta Autogară?! Va fi o chestie foarte distractivă pentru şoferi: în jos, cu ringhişpil la bideul din faţa Teatrului, iar, în sus, cu viraje contorsioniste, atât la catedrală, cât şi la Teatru.

Cum va fi? Nu avem dreptul să ştim precis. Pentru că lucrările se fac din banii … noştri! Şi vor fi gata, în mod sigur, … cândva!

Pentru că, bănuiesc, am dreptul la o sugestie: Domnule Arhitect Şef al Turzii, priviţi, vă rog, imaginea de mai jos: Nu comentaţi, ci, …

Anunțuri