APIS cu mierea şcolii de vară

Posted on 13 iulie 2010

4


Mă gândeam  ce am mâine pe listă de făcut. E miercuri, deci, merg la târg la Câmpia Turzii. Voi trece şi pe la pensionari să le dau un „bună ziua”. Poate reuşesc să mai găsesc vreun subiect ori să fac vreo poză mai deosebită. Şi să aflu mai multe despre APIS –  Asociaţia pentru promovarea Incluziunii Sociale.

Şcoala de vara – Close To School

Proiectul Close to School, implementat de Ascociaţia pentru Promovarea Incluziunii Sociale (APIS), continuă cu succes şi pe perioada vacanţei.
În perioada 15 iunie – 15 septembrie elevii participanţi la program beneficiază de un program special, adaptat pentru vacanţa în cadrul şcolii Iuliu Deac.

În cadrul programului copiii proveniţi din familii dezavantajate sunt cuprinşi în activitati cultural-recreative, jocuri şi concursuri şi bineinteles programe de recuperare şcolară menite să le conserve şi dezvolte conoştinţele acumulate pe parcursul scolii.

De-asemenea, copiii beneficiază de o masă, dulciuri şi racoritoare, iar pentru a respecta vacanţa se organizează drumeţii şi excursii.
Şi pentru ca ne gândim la viitorii şcolari în perioada 15 august – 15 septembrie organizăm cursuri de gradiniţă estivală „O Şansa în plus!”, cu scopul de a capta toţi copiii preşcolari proveniţi din familii dezavantajate, urmând ca aceştia sa fie înscrişi în sistemul de învătământ din toamnă în clasa a I-a.
Semnează: coordonatorul proiectului Kovacs Zoltan, care este şi Preşedinte APIS.

Despre APIS am mai scris, cu vreo şase luni în urmă. Apoi, am discutat cu cei din conducerea asociaţiei şi ai Şcolii „Iuliu Deac”. Se încearcă, cu adevărat, incluziunea socială pentru copiii rromi, majoritari în zonă şi în şcoală. Sunt ajutaţi să înţeleagă necesitatea şcolarizării, sunt îndemnaţi să respecte normele de comportament în societate, sunt ajutaţi şi material, în măsura în care sponsorizările le oferă şansa. Astăzi, v-am prezentat doar Comunicatul de presă primit de la ONG-ul respectiv. În curând, vă voi dovedi cu relatări, cu fotografii şi filmuleţe că nu se laudă degeaba.

Deci, temă de căutări pentru mâine: să-l găsesc pe Kovacs Zoltan şi să-l trag de limbă. Vreau să aflu mai multe despre această APIS care distribuie mierea şcolarizării printre copii care, altfel, ar avea alte preocupări.

Notă: Imaginile sunt din arhiva personală, culese din nectarul diferitelor evenimente sau manifestări la care am aflat de existenţa asociaţiei.