La STP Turda, încă nu-i deloc ca la Alba!

Posted on 22 iulie 2010

12


Vă mai amintiţi de postarea STP Turda, nu-i Alba? Au trecut două luni de-atunci, adică, numărate pe degete: şa-se-zeci de zile! Şi, ce dacă?

STP Turda, încă, nu-i Alba … deloc!

Anonimă semnată M-a rugat cineva să mă interesez de abonamentele nenominalizate din oferta afişată de “STP Turda”. Mi s-a cerut numele, prenumele, adeverinţă de la firmă, … Am sesizat problema conducerii STP Alba – punct de lucru Turda şi am fost asigurat că problema s-a rezolvat. Cum?

Astăzi, am vrut efectiv să cumpăr un astfel de abonament NENOMINALIZAT şi mi s-a cerut … numele, prenumele, firma la care lucrez, … Abia, după ce l-am contactat telefonic pe director, am obţinut abonamentul NENOMINALIZAT, fără să-mi declin numele, prenumele, firma la care lucrez!

Ca bonus din partea STP, am suportat impertinenţa salariatei STP care le-a explicat celor care aşteptau după mine că „din cauza mea, care nu sunt mulţumit ca toată lumea” a durat peste zece minute eliberarea unui abonament, operaţie care ar fi trebuit să dureze, maxim, 30 de secunde!

Clientul nostru Diferenţa dintre economia de piaţă reală şi a noastră, originală, constă în lozinca “Clientul nostru, stăpânul nostru”. Luată de “dincolo”, din lumea civilizată, lozinca a fost … îmbunătăţită cu românescul adaos: “Lua-l-ar dracu’ de stăpân”! Aşa şi la STP Turda: “Clientul nostru, stăpânul nostru. Lua-l-ar dracu’ de stăpân.”!

Ce s-a făcut pentru ca turdeanul călător să simtă diferenţa promisă de directorul Nicola:

– nu au apărut orarele în staţii; încă se lucrează la ele (vor apărea, probabil, după ce sărbătorim un an de la pornirea activităţii?!)

automatele de bilete au apărut, pe ici, pe colo, doar ca … model; nu sunt puse în funcţiune, singura „utilitate” fiind … obturarea accesului la orarul de pe geamul tonetei! Vânzătoarea de bilete mi-a răspuns scurt: utiaţi-vă pe orarul de pe geam! Şi … nu am reuşit!

Vă amintiţi de ce scriam în postarea Chiar mişcă STP? Am aflat telefonic, nicidecum nu mi s-a trimis pe fax – aşa cum mi se promisese! – că vajnicul controlor a primit un … avertisment! Pentru că „s-a apărat” cu minciuna că „ar fi avut un conflict anterior” cu subsemnatul, pe motiv că „m-ar fi prins fără bilet”! Directorul l-a crezut şi, chiar, m-a acuzat de nesinceritate! Nu mi-a spus că respectivul controlor i-ar fi adus vreo dovadă!? Oricine mă cunoaşte (şi are în parohie destui foşti colegi de-ai mei de la ITA!, pe care să-i întrebe! sau, putea cere părerea liderului de sindicat! a propos: să fie adevărat că „sindicatul trebuie să dispară” din STP Turda?!), ştie că eu nu îmi pătez obrazul pentru 1,50 lei!

Dar, chiar dacă ar fi fost adevărat, conform ROI de la STP Turda, călătorii au obligaţia să suporte mojicia controlorilor, dacă au fost prinşi vreodată fără bilet!? După cât timp sunt graţiaţi, Domnule Director?

Va trebui să verific în Codul penal, dacă articolul care spune: „Lovirea sau orice alte acte de violenta …” are, printre excepţii activitatea de control de la STP Turda!?

Din ceea ce am aflat, se pare că mai multe lucruri nu merg deloc bine la firma care a înlocuit RATL-ul pe străzile turdene.

Maşinile „noi” au 1 -3 sau mai mulţi ani vechime (sunt atât de „noi” încât … sar le capete de bară de la direcţie de la locul lor!?),

personalul nu este chiar foarte mulţumit de modul de salarizare (mai ales de faptul că plata se face cu 1 – 2 săptămâni de întârziere!?),

monitoarele video, care ar trebui să-l ajute pe şofer să vadă uşa din spate, nu funcţionează (de la volan, pentru că uşa nu se deschide spre exterior, nu o poate vedea în oglinzile retrovizoare),

informarea călătorilor prin sistemul audio funcţionează, dar, … numai când se filmează!

Singura modificare în bine este atitudinea şoferilor în raport cu călătorii! Nu mai vezi uşi închise în nas, nu le mai sare muştarul dacă întrebi de vreo cursă, le-a picat celularul de la ureche, pot aştepta călătorul care fuge după autobuz, …

În concluzie:

ÎNCĂ … STP Turda, nu-i Alba!

Nici vorbă de city angel!

Vă rog, Domnule Director, să nu mă hăţiţi de mânecă pentru că mi-am permis să fotografiez autobuzele fără să vă cer aprobare. Am fost deja hăţit de controlor şi s-ar putea ca mâneca să nu mai reziste. Sau, eu!?

Reclame