Pu-b-lic relation

Posted on 26 Iulie 2010

7


Instituţia „purtătorilor de cuvânt”, transformată, în cadrul democraţiei noastre originale în „purtători … cu vorba”, dispare. Nu mai avem nevoie ca publicul să ştie ce facem, cum îi cheltuim bani, … Curios, în acelaşi ritm creşte şi disperarea organizatorilor: „nu vine lumea la manifestările noastre şi nu ştim de ce?”. Chiar aşa: din această dilemă nu putem ieşi! Parcă, a mai tras cineva această concluzie, nu-i aşa?

Transilvania Fest

Metamorfoza proiectului TurdaFest a fost de tot … lynx-ul. A pornit frumos, la Turda, aşa cum îi spune numele. La un moment dat, Primarul, chiar, îl vedea contopit cu Zilele Municipiului. Dar, n-a ţinut cont de puterea orgoliilor. Se pare că, în viziunea democraţiei predate la CRD, cine nu-i de-acord cu mine este împotriva mea! Parcă, am mai auzit această lo(a)zincă, nu-i aşa?

A continuat, mai bine ori mai slab, apoi, ne-am pomenit cu un TurdaFest la Cluj Napoca! Acum, s-a mai dat o dată peste cap şi s-a transformat în TransilvaniaFest, cu adaosuri: „născut la Turda” şi „itinerant”.

Credeaţi că glumesc, anul trecut, când spuneam că vom avea, în curând, ediţii desfăşurate la Debreţin ori la Londra! Iată, că se ţine la Biertan. Mai aproape de … Prinţul Charles!

Nu vă pot spune nimic. Nu am primit comunicatul de presă (mi s-a mai spus că „nu prezint încredere” şi am dovedit anul trecut: nu am fost capabil să cad pe spate de admiraţie la însăilarea organizatorică de la TurdaFest de Cluj Napoca!).

Astăzi, l-am întâlnit pe Indrei Raţiu pe stradă, în faţa fostului CIT, transformat în magazin de mezeluri. Cu verva şi entuziasmul caracteristic, m-a luat în maşină şi m-a dus la Fabrica de bere, ca să mă pună în legătură cu persoana care să-mi dea informaţii despre TransilvaniaFest. Acolo, singura informaţie pe care am primit-o a fost că … persoana care îmi poate da informaţii este la Casa Raţiu! Şi am declarat abandonul! Riscam să merg la sediul fundaţiei şi, tot în nota caracteristică, să o caut pe Doiniţa, care, ocupată fiind, să mă trimită la Magda, aceasta, neavând timp, să mă îndrume la Rodica, … şi, astăzi, nu aveam chef să mă plimb între Ana şi Caiafa!

Deci, dacă vreţi să aflaţi ceva despre TransilvaniaFest, citiţi Ziarul 21.

Maratonul sterilizărilor

Am zis că, de vreme ce mă aflu la Fabrica de bere, să obţin ceva informaţii despre acţiunea de sterilizare a câinilor şi pisicilor. Am transcris Comunicatul, pe care nu l-am primit, de pe blogul Brânduşei.

Voiam să discut cu unul dintre medicii care efectuau sterilizările. După ce am fost trimis de acolo-colo, mi s-au dat indicaţii preţioase unde şi ce să fotografiez şi … să mă mulţumesc cu atât: medicii nu pot fi abordaţi decât după ora 19, când termină! Şi am declarat abandonul! Riscam să văd doi medici rupţi de oboseală care să mă trimită la plimbare pentru că nu ar mai fi avut chef de „poveşti” după o zi obositoare de muncă. Corect!

Deci, dacă vreţi să aflaţi ceva despre Maratonul sterilizărilor, citiţi blogul Brânduşei. Care va avea timp cândva (acum are probleme de sănătate soţul ei şi, normal, are alte priorităţi! să-i dorim însănătoşire grabnică!).

Nu văd bine!

Astăzi era să leşin de frică: de lângă bideul cu gâşte, mă uitam la clădirea Teatrului Municipal, cu emblema ascunsă de copertina de deasupra uşii, şi … m-am temut că am orbit! Nu reuşeam să văd monumentalul stâlp cu ghirlandele de cabluri care ornau dizgraţios clădirea-monument arhitectonic, emblemă a oraşului, … Doar franjurii luminoşi care mai atârnă ca nişte zdrenţe rupte m-au convins că minunea s-a împlinit pe jumătate! Stâlpul a dispărut! Cât am visat această clipă! Mulţumesc Primarului şi conduceri portocalii a muncipiului, mulţumesc RADP-ului, RATL-ului sau RATACFL-ului, că nu ştiu care a scos stâlpul!

Festival public

Trecând pe lângă ferestrele „căsuţei de cultură” a municipiului, m-am împiedicat de un afiş pe post de muşcată în fereastră. Nu veţi crede: erau, chiar, două! Un Festival, cu afişe puse, chiar, cu câteva zile înainte. Acum, mai trebuie să vină toţi turdenii, şi cei din Oprişani (cartierul de pe Cetate, dacă ne luăm după harta din centru!), şi cei din Hărcana, … ca să citească afişele şi să ia aminte. Altfel, iar vom avea, ca spectatori, numai membrii formaţiilor participante!

Parcul Central suferă

Poate că suferă transformări radicale, dar, deocamdată suferă răscoliri de alei şi borduri, tăieri de copaci bătrâni, demontări de garduri, … Staţi liniştiţi: nimeni nu se va atinge de terenurile PRIVATE de tenis ori fotbal! Cum va arăta la final? Când va fi gata şi ne vom putea plimba pe noile alei, iar, copiii se vor putea juca liniştiţi? Singurul răspuns la care avem dreptul ca Cetăţeni, din banii cărora se fac aceste lucrări, este: Va fi cumva! Va fi gata cândva! Vom trăi şi vom vedea! – vorba orbului.

Nu sunt rău. Doar că am cumpărat joi o pâine care expira vineri şi am deschis punga astăzi: un simplu morman de mucegai. Am depus reclamaţia nr. 150 la APC şi … peste vreo cincizeci de zile voi primi răspuns că „este normal, de vreme ce expirase”! Punem pariu?! Pe vremuri, după şapte zile, muiam pâinea în lapte şi o mâncam pe post de pesmet! Între timp, s-a retehnologizat fabricarea pâinii!


Anunțuri