Sterilizări gratuite la Turda

Posted on 29 iulie 2010

0


Săptămâna trecută a avut loc şi în municipiul nostru o campanie de sterilizări oferite gratuit de ONG-urile care se ocupă de protecţia animalelor. Din păcate, cu felurite explicaţii, campania s-a desfăşurat tipic româneşte. S-a desfăşurat într-un loc, nu tocmai propice şi „amenajat” în pripă (probabil, din cauza chiriei prea mari pentru spaţiul respectiv!?) şi a durat patru zile, ba nu, doar trei, din 26 până în 29, ba nu, din 25 până în 28, ba nu, din 26 până în 28!

Prima campanie de sterilizări gratuite pentru Turda s-a încheiat

Prima campanie de sterilizări gratuite pentru Turda s-a încheiat Şi pentru că mult aşteptata campanie s-a încheiat, mai jos am să public datele asa cum mi-au fost trimise de către Oana, voluntara noastră, căreia îi mulţumesc pentru sprijin: * prima zi de campanie- 26 iulie (total animăluţe: 39) câini –  femele: 23, masculi: 15, pisici: 1 * a doua zi de campanie- 27 iulie (total animăluţe: 77) câini –  femele: 41, masculi: 13 pisici: 17, motani: 6 * a treia zi de campanie- 28 iulie (total animăluţe: 80) câini –  femele: 41, masculi: 15 pisici: 24 total animalutze sterilizate/ castrate: 196 Din numarul total au fost crotaliate 77 de animăluţe (27 masculi si 50 femele), din care 75 cu crotal rosu si 2 cu crotal albastru. Aceste semne de identificare ajută să se ştie că aceste animale sunt luate în evidenţa medicală şi sunt castrate. Nota personală: Deşi pentru oraşul nostru această campanie a însemnat foarte mult, pentru echipa medicilor obişnuiţi cu multe animale, totalul sterilizărilor de la Turda nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor. Din acest motiv s-a renunţat a ultima zi, fiind doar 3 zile de campanie. Populaţia a răspuns destul de slab la acest eveniment, iar unii dintre cei care au venit cu câinii credeau că sterilizat înseamnă vaccinat. Când s-au dumirit de fapt despre ce este vorba, au plecat ca din puşcă. Colegii mei, Clara, Eva si Adrian s-au confruntat cu o mare greutate în  derularea acestui eveniment din cauza unui număr extrem de redus de voluntari doritori să ne ajute. Spre deosebire de Cluj, unde au avut multe ajutoare, la noi a mers greu şi datorită vremii neprielnice, dar în principal a lipsei oamenilor şi maşinilor care să ajute la  prinderea/transportul câinilor comunitari. După spusele colegei mele Clara, de un real ajutor a fost Elena (fostă colegă de clasă cu mine din primii ani de şcoală), care a pregătit câinii pentru operaţie şi i-a crotaliat. Pentru acest eveniment şi-a luat zile libere de la fabrică. Să sperăm că nu va fi concediată. Concluzie: Turdenii au mare nevoie de educaţie in direcţia îngrijirii şi creşterii animalelor de companie. Mulţumim RAR, Nancy Janes, medicilor veterinari Aurelian & Petrişor Stefan, celor două tinere asistente, dar şi voluntarilor de la Cluj, care ne-au salvat.

Faţă de relatarea preluată de pe blogul Brânduşei, adaug doar nişte imagini (ale mele, ca adaos la cele publicate de ea şi care nu par a fi de la Turda!). Când voi reuşi să ajung la un internet mai milos decât al meu, voi adăuga şi filmuleţul realizat la faţa locului.

Reclame