Centrul Turzii modernizat

Posted on 26 august 2010

8


Suntem în pragul unei noi ediţii a Zilelor Municipiului Turda. Programul a fost tipărit – neapărat pe portocaliu! – şi distribuit. Urmează să vedem ce se va întâmpla pe teren. Şi, mai ales, unde?! Pentru că deja au apărut discuţii despre oareşce modificări. Mai ales în legătură cu evenimentele programate a se desfăşura în faţa Ruinei Viitoarei Case de Cultură.

Cu acest prilej festiv, se va inaugura şi centrul „modernizat” al oraşului. În ultimele săptămâni, pe şantier este mare vânzoleală. Numărul de şefi pe metru pătrat este întrecut numai de numărul, şi mai mare, de lucrări fuşerite pentru a se încadra în termenul impus „de sus„! Detalii care susţin această afirmaţie puteţi găsi aici şi aici.

Iată, cum se lucrează „de zor” pe teren:

La un moment dat, uluit de halul (eram bouche bée, tehnologic, vorbind!) în care se lucra, am fost informat că „au scule nemţeşti„. Doar, manevrarea lor este … românească! Cam ca nevasta aia proastă de miliţian, care, deşi avea frigider nou, tot cu mâna spăla rufele!

Despre curajul turdenilor de a-şi spune părerea, sincer, despre lucrătură şi despre sărbătoare, s-au convins reporterii de la NCN. Îi vedeţi într-un alt film:

Nu ştiu cât ne costă, pe noi, turdenii care am votat … portocaliu!, această modernizare, făcută în secret, de capete luminate (şi, mai mult ca sigur, prea bine plătite faţă de ce am găsit pe teren!). Tot ce ştiu este faptul că ne costă mult mai mult decât merită! Într-o perioadă, să nu uităm!, de criză!

Reclame