Pe altarul imaginii

Posted on 28 august 2010

6


În vremuri revolute, despre care credeam că vom vorbi numai la trecut, orice vizită a to’ar’şului se lăsa cu eforturi cretineşti de mimare a bunăstării, a rezultatelor deosebite, a curăţeniei, a … normalităţii. Acum … e cam la fel. Singura diferenţă (pentru că, trebuie să existe şi o cât de mică diferenţă, nu-i aşa?!) e că, acum, aceleaşi lucruri se fac şi pentru un biet primar. Chiar şi pentru un viceprimar!

S-a inaugurat centrul modernizat

Dar, nu este decât semi-modernizat, adică, pe jumătate e gata! Important e că a fost Prefectul, Preşedintele Consiliului judeţean, şi că Primarele a tăiat panglica. În aplauze, evident! Că va mai fi de lucru încă câteva luni, nu este aşa de important. Că lucrurile sunt făcute cam cu iz de mântuială, de la proiectare şi până la manoperă, nici asta nu este important. Important este că putem raporta … cheltuirea banilor pentru modernizarea centrului.

Un album cu imagini (inclusiv cele din actuala postare), de la marele eveniment epocal al falsei inaugurări a unui centru în plină activitate de modernizare, aveţi aici.

O părere (foarte autorizată!) despre centrul municipiului, am obţinut de la fostul primar Virgil Blasiu:

S-a inaugurat centrul de informare turistică

Tot în acelaşi stil: s-a montat o vitrină de termopan, s-a pus şi o firmă (şchioapă, mai întâi!, reparată, ulterior!), s-a cărat tot molozul şi resturile de la dalarea zonei, din faţă, într-un gang (dacă ar fi avut un preş mai mare, l-ar fi împins sub el!), şi … a venit viceprimarul şi s-a fotografiat în faţa noului centru de informare turistică „proaspăt inaugurat”!

Albumul cu imagini despre acest centru de informare, inaugurat, dar, puţin cam … inexistent, îl aveţi aici!

Ce contează că, dincolo de vitrină, abia a început … demolarea pereţilor inutili, pentru reconfigurarea spaţiului? Poate că avea nevoie de această fotografie ca să poată încasa ceva bani pentru că „a amenajat” spaţiul sau pentru că a blocat gangul?! Atunci, îl înţeleg, pentru că … la tăţi ni-i greu!

Mai rămâne o singură nelămurire: de ce l-am împuşcat pe Ceauşescu? Puteam să-l aducem viceprimar la Turda!

Reclame