Grădiniţa mea de toamnă

Posted on 13 septembrie 2010

2


Grădiniţa Socială Acoperământul Maicii Domnului Turda şi-a început activitatea în 2005, cu un număr de 20 de copii cu vârste cuprinse între 4-7 ani. Din cauza problemelor financiare ale familiilor din care provin, aceşti copii erau în prag de abandon şcolar. Cursurile grădiniţei se desfăşoară de luni până vineri, la mansarda Centrului de Îngrijire şi Asistenţă pentru Vârstnici. Beneficiarii grădiniţei sunt selectaţi din rândul familiilor aflate în dificultate (familii monoparentale, şomeri, fără venituri, cu mulţi copii, fără o locuinţă stabilă), toate serviciile oferite aici fiind gratuite (două mese zilnic, medicamente, rechizite şcolare, îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării, cursuri de informatică, limbi străine). În paralel sunt susţinute, material şi moral, familiile din care provin copiii.

Textul din preambulul postării este de actualitate, chiar dacă l-am scris în august 2007, pentru Ziarul 21.

Ce s-a mai schimbat pe-acolo, ne spune Părintele Dorin Sas, într-o înregistrare recentă, realizată astăzi, 13 septembrie a.c., imediat după slujba de binecuvântare a acestei activităţi.

Apoi, am urcat să văd din nou pe prichindeii şi părinţii, pe care i-am văzut închinându-se în capelă, de astă dată la mansarda clădirii, „acasă” la ei.

În grupa de 20 de locuri s-au înscris 25 de copii. Şapte dintre ei ocupă locurile eliberate de cei care au încheiat grupa pregătitoare şi sunt „boboci” la şcoală. Deja sunt foarte mulţi pentru o singură educatoare la toate cele trei grupe – mică, mare şi pregătitoare. Alte două persoane vor face muncă de voluntariat şi vor învăţa copiii engleza şi franceza. Li se alătură un logoped care se va ocupa de corectarea defectelor de vorbire ale prichindeilor grădiniţei.

La Adăpost este vânzoleală nu numai pe unde sunt copii. Şi cei mari sunt tot pe post de albinuţe. Unii, descarcă alimente pentru cămări, alţii, ridică un nou corp de clădire, alături de cel existent. Semn că treburile merg din binele de ieri spre mai binele de mâine. Aşa cum vrea Părintele Dorin Sas, păstorul turmei de bunici şi nepoţi.

Altetele Lor au vizitat caminul de batrani „Acoperamantul Maicii Domnului”, unde s-au intalnit cu directorului casei de batrani, preotul Dorin Sas, si au vizitat spatiile de cazare si administrative. Dupa o emotionanta intalnire cu cei 52 de batrani gazduiti la caminul „Acoperamantul Maicii Domnului”, Principesa Margareta si Principele Radu au mai vizitat „Gradinita sociala Acoperamantul Maicii Domnului” care functioneaza in aceeasi incinta. In prezent, la aceasta gradinita sociala sunt gazduiti 20 de copii.

Notă: Pentru că am început cu un citat, am încheiat cu altul, care arată înalta preţuire de care se bucură activităţile menţionate mai sus.

Posted in: 12 - Şcoala