Week-end plăcut!

Posted on 15 Septembrie 2010

11


Una dintre urări tradiţionale româneşti grăieşte, pe ardeleneşte: No, zâua bună! Una dintre cele mai moderne urări, ale orăşanului slujbaş, este: Week-end plăcut! Vă redau două proiecte de astfel de week-end care va fi, într-adevăr, plăcut pentru „executanţi”!

Pe stâncile Cheilor Turzii

Am primit un Comunicat de la Asociatia Alpinistilor „Pajura” Turda:

Buna Ziua,
Asociatia Alpinistilor Pajura Turda organizeaza in perioada 17-19 septembrie 2010 cea de-a 34-a editie a Alpiniadei -„ Memorial Misi Szalma”. Evenimentul se va desfasura in zona de aval a Cheilor Turzii (in vecinatatea cabanei vechi Cheile Turzii).
Actiunea are ca scop comemorarea marelui alpinist si antrenor, membru fondator in prima echipa de Salvamont din judetul Cluj – Misi Szalma, precum si promovarea potentialului turistic al zonei pentru alpinism; Alpiniada faciliteaza de asemenea intalnirea alpinistilor din diferite colturi ale tarii si din strainatate, prilejuind schimburi de idei si informatii legate de munte.
Daca in anii trecuti memorialul avea doua categorii de concursuri (alpiniada si viteza dublu), editia de anul acesta, la fel ca si cel de anul trecut ofera posibilitatea iubitorilor alpinismului din intreaga tara de a concura in cadrul unui singur concurs tip alpiniada ce se va desfasura pe durata a doua zile (sambata si duminica). Concursul este deschis alpinistilor de toate varstele, avand urmatoarele categorii: feminin / mixt, tineret, masculin, “respect”.
In cursul zilei de duminica toti cei prezenti se vor delecta în cadrul traditionalului concurs surpriza.
Serile de vineri si sambata vor fi dedicate proiectiilor de poze din turele organizate de cluburile de alpinism din judet si intreaga tara si vizionarilor de filme ale expeditiilor montane de pe varfuri din strainatate. Nu vor lipsi voia buna si cantecele de chitara la foc de tabara.
Din programul evenimentului:
Vineri, 17.09.2010
* Sosirea si inscrierea participantilor
* Proiectie poze si filme
Sambata, 18.09.2010
* Inscrieri – start concurs alpiniada
* Proiectie poze si filme
* Cantece de chitara la foc de tabara
Duminica, 19.09.2010
* Concurs alpiniada
* Concurs surpriza
* Festivitatea de premiere

Va asteptam alaturi de noi pentru un week-end cu adrenalina si buna dispozitie!

Am fost anul trecut la eveniment şi a fost minunat. Sunt sigur că şi anul acesta se vor întâmpla lucruri frumoase pe-acolo, dar, …

După antrenamentul făcut pe drumul spre şi de la Ploscoş, noi ne planificăm, pentru week-end-ul următor, o expediţie în altă direcţie.

Pe coclauri spre Boian Hodăi

Plecăm sâmbătă dimineaţa.

Vrem să trecem prin Cânepişte şi prin aproape toată comuna Ceanu Mare: Morţeşti, Andici, Valea lui Cati, să traversăm Boian-ul şi să ajunem la Boian Hodăi.

Ca să vedem ferma Crişan-ilor. De unde vine laptele la vaca automată de la colţul Kaufkland-ului turdean.

După o noapte, pe care vrem să o dormim în fân, duminică vrem să batem drumul înapoi. Pe altă cărare, evident.

Dacă plouă, ne întoarcem cu autobuzul, cum am făcut acum câţiva ani, când ne-a plouat în Ceanu Mare.

Să nu-mi spuneţi că, măsurat pe hartă, drumul nostru va însemna vreo şaptezeci de kilometri.

Ce-i aia pentru doi voinci, ca noi?!

În plus, datorită sponsorizării din partea unui P.S.D. (danke schoen, liebe Frau!), vom avea raniţa şi portofelul pline, pentru orice eventualitate!

Pentru noi, în mod sigur, va fi un week-end cu adrenalină şi bună dispoziţie!

Indiferent dacă va ploua sau nu, indiferent unde vom merge, indiferent de orice, … Să fim sănătoşi. Noi şi voi!

Anunțuri
Posted in: 6 - Sport