Fotbalul nu are culoare

Posted on 14 noiembrie 2010

2


Cu Zoltan Kovacs de la APIS – Asociaţia pentru Promovarea Incluziunii Sociale, am mai discutat. Despre proiecte care sunt dedicate celor din comunitatea romă, cu preponderenţă fiind vizaţi cei mai mici. Săptămâna trecută m-a invitat la unul dintre evenimentele pe care le-au organizat. Tipic româneşte, am primit invitaţia în ultimul moment, când aveam deja pe agendă alte treburi. Încerc să-l ajut, totuşi, pe inimosul „voievod al ţiganilor ghirişeni”, prezentându-vă relatarea pe care mi-a trimis-o sub formă de Comunicat de presă. Evident, imaginile de mai jos erau anexate la Comunicatul primit.

Football has no color! – Fotbalul nu are culoare
Asociaţia pentru Promovarea Incluziunii Sociale (APIS) Campia Turzii – este o organizaţie nonguvernamentală ce are ca scop promovarea incluziunii sociale a grupurilor dezavantajate, inclusiv romi.

Prin reţeaua FARE – Football Against Rasism in Europe, APIS a  desfasurat „saptamana împotriva rasismului” prin:
– Campanie publica  de informare a autoritatiilor publice, a cluburilor sportive precum si a cetăţenilor municipiilor Campia Turzii si Turda asupra fenomenului discriminării, dar mai ales mijloacele de combaterea discriminării de orice fel si in mod inclusiv rasiala, utilizând fotbal ca mod de comunicare comuna. Activitatea sa desfasurat in perioada 1-10 Noiembrie 2010, constand in distribuirea de pliante si afisarea de postere in scoli, institutii publice si pe strazile oraselor.
– Invitarea tuturor doritorilor la campionatul de fotbal la care vor participa copii  ai Scolilor din localitatile vizate si cluburile sportive.
Sambata 13.11.2010 s-a desfasurat – in Sala Sporturilor ,,Ioan Stanatiev” din Campia Turzii – Campionatul   de fotbal  Football has no color!
La competitie au participat Scolile din localitate si imprejurimi, ONG-uri si Cluburi sportive,  dupa cum urmeaza :
Scoala cu clasele I-VIII Luna
Scoala cu clasele I-VIII Mihai Viteazul
Scoala cu clasele I-VIII Avram Iancu – Câmpia Turzii
Liceul Teoretic Pavel Dan – Câmpia Turzii
Scoala de Arte si Meserii (SAM) Poiana Turda
Asociaţia pentru Promovarea Incluziunii Sociale (APIS)
Fundatia Romana pentru Copii Comunitate si Familir (FRCCF)
Clubul Sportiv Adrian Somlea
Asociatia Voluntara Castel Banffy Luncani
Fotbal Club Goldis Campia Turzii
Asociaţia pentru Promovarea Incluziunii Sociale  multumeste pe aceasta cale participantilor si cadrelor didactice care i-au insotit, Colegiului de Arbitrii Campia Turzii, Directorilor de la SAM Poiana Turda si Liceul Teoretic Pavel Dan, care au participat competitie si, nu in ultimul rand, voluntarilor organizatiei care au asigurat buna desfasurare a activitatii.

Comunicatul mă face să regret imposibilitatea participării la o competiţie cu atâţia participanţi. Doar satisfacţia că am ajutat la incluziunea printre oamenii fericiţi, a lui Zolty vine să compenseze.

—————————————–

Nu uitaţi:

Pe Blogurile zamfiriene găsiţi actualitatea de pe la noi,

viaţa în glumă, imagini faine şi file de istorie,

precum şi opinii personale