Dacia de culoare alba-neagra

Posted on 24 februarie 2011

5


De multe ori, căutând ceva, dai peste altceva. Chiar, mai interesant. Anul trecut, cam pe vremea aceasta, citeam despre un american care producea sau vindea Dacia Logan electrică. Am vrut să vă scriu despre ea, dar, … au fost altele priorităţile de-atunci.

Primul pick-up electric din lume, EMC (Electric Motor Cars), realizat pe platforma Dacia Logan, adus in America de Envision Motor Co, a fost prezentat de firma Des Moines Motors, fost dealer al marcii Chrysler, potrivit publicatiei americane Des Moines Register. – citeam pe wall-street.ro la 8 februarie 2010.

Ştirea era reluată peste tot. Aici, aici, aici, aici, aici, … Dar, textul era aşa de ambiguu încât nu puteai fi sigur dacă maşina se ansamblează integral în România sau i se adaugă partea electrică în America. Mai mult, oficialii de la Piteşti se piteau bine de tot, afirmând că nu ştiu nimic. Să fie vorba de o firmă care preia elemente din uzină şi face treaba alături? Să fie vorba de un secret pe care Dacia nu vrea să-l divulge? Încă!

Dar, surpriză: după câteva luni, se constată că fâââââs: maşina nu se vinde. Pe undeva, îmi aminteşte de povestea ARO-ului. Cumpărat de un american şi transformat în surcele. Sper să nu dispară şi Dacia!

Un proverb franţuzesc spun: qui vivra, vera!, în traducere: ‘om trăi, ş-om vedea! Deci, să aşteptăm să vedem care va trăi să vadă Dacia electrificată, pe care nu vor americanii să o cumpere şi nu vor să o recunoască româno-francezii. Imaginile sunt de pe site-urile linkuite, unde puteţi vedea chiar mai multe.

Dacă tot v-am vorbit de America, haideţi, să dăm o raită şi pe la românii din Arizona! Aflăm că Soprana Ozana Barabancea desfigurata de un nou tratament cosmetic Citiţi şi luaţi aminte. Se pare că şi prea multă frumuseţe strică!
Dacă am pornit hai-hui prin America, vă mai dau două sforicele de care să trageţi spre informare.