Hai pe net!

Posted on 1 Martie 2011

12


Chiar asa: hai, pe net!, ca Centrul Ratiu pentru Democratie te ajuta. Postez chiar de pe unul dintre computerele puse la dispozitie in cadrul Proiectului.

In perioada 1 – 4 martie 2011 Centrul Ratiu pentru Democratie Turda gazduieste Campania Hai pe net, in sala de la strada, unde a fost CIT-ul.

Teoria spune:

Campania Hai pe net! aduce mai mulţi români online

Telecentre-Europe derulează în perioada 28 februarie – 5 martie campania Get Online Week, inițiativă prin care își propune să aducă online pentru prima dată peste 100 000 de europeni excluși digital. Campania vine în sprijinul celor care nu au acces la noile tehnologii, dorind în același timp ca cei care au început deja să utilizeze aceste tehnologii să aducă la telecentru o  persoană care nu a utilizat niciodată calculatorul, nu a fost niciodată online și care pierde din oportunitățile oferite de acestea.

Campania de desfășoară în acest an sub patronajul Comisarului European Neelie Kroes, Vice Preşedinte al Comisiei Europene şi responsabil pentru Agenda Digitală, care va da clicul de start al campaniei pe data de 24 februarie la Bruxelles.

În România, campania denumită generic Hai pe net! este coordonată de Fundaţia EOS în parteneriat cu Fundația Civitas, Microsoft Romania, ANBPR – Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, APDETIC, Fundatia Tech Soup și Rețeaua eCentrelor din România. În ediția a doua a campaniei derulată în 2010 s-au înscris peste 50 de comunităţi din 20 de judeţe, aducând online într-o singură zi aproape 21 000 de utilizatori, din totalul de 68.253 câți au fost înregistrați la nivel European. Acest număr a depășit cu mult așteptările organizatorilor din România, care își propuseseră să aducă cel puțin 800 de persoane care se aflau pentru prima oară online și 5 000 de susținători care să voteze pe site-ul campaniei.

In practica, este cam asa:

Sunteti asteptati. Fetele, Emese si Beata, va vor ajuta sa faceti primii pasi sau urmatorii pe net!

S-am incalecat pe maturoi si v-am scris … ce puteti vedea si voi!

Anunțuri