Pictarea ouălor de Paşti, tehnici tradiţionale si moderne

Posted on 17 Aprilie 2011

5


Am intrat în ultima săptămână de dinainte sărbătorii pascale. Fiecare se pregăteşte, în felul său, cum poate, … până la ciocnirea ouălor roşii şi stropirea fetelor!

Eveniment: Pictarea ouălor de Paşti, folosind tehnici tradiţionale si moderne

Asociaţia ,,Pro Mihai Viteazu” – E-centrul din comuna Mihai Viteazu, in colaborare cu Şcoala generala „Mihai Vodă” si Căminul Cultural din Mihai Viteazu (coordonat de Vasile Sin), a organizat in data de 14 aprilie, începând cu ora 14, evenimentul “Pictarea ouălor de Paşti, folosind tehnici tradiţionale si moderne”.

La eveniment au participat copiii de la Şcoala „Mihai Vodă”. Frumos costumaţi in minunatul port popular de pe Valea Ariesului s-au documentat folosindu-se de internetul din cadrul Asociaţiei ,,Pro Mihai Viteazu”,  sub îndrumarea Gabrielei Cîndea – preşedinte al asociaţiei. După ce au desoperit metode tradiţionale, dar si moderne, de pictare a ouălor de Paşte, copii au trecut la pictarea lor, efectivă, având ca ajutor cadre didactice – Felicia Tuşa şi Gaja Marioara, vicepreşedinţi ai asociaţiei, şi Angela Sicoe.

Părinţii prezenţi la eveniment au dat şi ei o mână de ajutor micilor artişti. La final, toţi cei prezenţi au ciocnit frumoasele oua pictate de copii si s-au bucurat de bucatele tradiţionale care sunt pe masa românului la Paşte (cozonaci , drob de miel si ouă roşii).

Informaţii şi imagini puse la dispoziţie de Gabriela Cîndea – – preşedinte al Asociaţiei ,,Pro Mihai Viteazu” din Mihai Viteazu.

Anunțuri
Posted in: 22 - Evenimente