Viva Europa la meşteşugari

Posted on 14 iunie 2011

0


Luni, 13 iunie, a avut loc o manifestare complexă, care a unit mai multe oraşe din mai multe ţări ale Uniunii Europene. Viva Europa a adus în centrul Turzii un panou mare, de fapt, un ecran, pe care a putut fi urmărit spectacolul de la Palatul Artelor Regina Sofia din Valencia (Spania). Detalii puteţi afla citind Ziarul 21, unde se scrie că: „, opera TOSCA, de Giacomo Puccini, într-o distribuţie de excepţie: Oksana Dyka, Jorge de León şi Bryn Terfel, alături de magnifica Orchestră de la Comunitat Valenciana şi Corul de la Generalitat Valenciana, dirijor maestrul Zubin Mehta. Spectacolul va fi proiectat pe un ecran urban de mari dimensiuni amplasat în zona pietonală din centrul municipiului, zonă care va fi special amenajată pentru a găzdui evenimentul. TOSCA este considerată una dintre cele mai reprezentative opere italiene pentru intensitatea dramatismului său, având unele dintre cele mai frumoase arii.” (citat din comunicatul emis de Primarul Tudor Ştefănie). Despre cum  fost la Piteşti, citiţi pe blogul unei piteştence.

Dar, centrul oraşului nostru a fost şi gazda unei ediţii mai ample a Târgului meşteşugarilor şi artizanilor, titulatura exactă fiind: Târgului Meşteşugarilor, Manufacturierilor şi Artizanilor Populari. Pentru că eu am fost plecat din localitate, Marta Pojoni, de la Slow Food Turda, mi-a povestit:

Concluzie: s-a reuşit un amalgam între meşteşuguri tradiţionale şi muzică de operă. Poate, vom avea plăcerea să mai vedem astfel de manifestări complexe. Pentru ca noul centru să nu mai fie doar zona pietonală a … câinilor comunitari.

Reclame
Posted in: 22 - Evenimente