Şoc la Galerie

Posted on 14 iulie 2011

6


Cam acesta a fost realitatea găsită de cei veniţi la Galeria municipală de artă pentru vernisajul expoziţiei realizată de artişti veniţi din Satu Mare.

De fapt, mult mai precis, artiştii vin de la Teatrul de Nord din Satu Mare, din împărăţia fostului turdean Radu Botar.

Şi mai trebuie precizat că Radu Botar şi lucrările de artă vin din Nord la chemarea unui alt artist turdean: Vidi – Ovidiu Cosac.

Artiştii, trei la număr, doi flăcăi şi-o fetişcană, vin cu opere mai puţin obişnuite pentru turdeanul nărăvit la clasic.

Grafica lui Alexandru Radu, colajele şi compoziţiile fotografice ale lui Robert Costea, te pregătesc pentru stupoarea întâlnirii cu un triptic, în care trupurile nude sunt la dimensiuni suprareale, al Mariei Virginia Botar, de curând licenţiată.

Vă las să admiraţi în filmuleţe, desfăşurarea evenimentului.

Adaug şi nişte imagini, care aduc un strop suplimentar de lămurire.

Dar, evident, cel mai bine este să vă îndreptaţi paşii înspre Galeria de artă municipală. Înainte, ar fi bine să poposiţi la o biserică, să daţi acatiste, să aprindeţi o lumânare şi … rugaţi-vă … să aveţi noroc să nu găsiţi uşa galeriei încuiată!

De amoru’ artei … turdene?!

Din păcate, din (i)raţiuni ce ţin de (im)posibilităţile mele tehnice, de moment (sper!), aveţi doar primul şi al cincilea filmuleţ.

Celelalte trei se vor alipi, aici, între ele, mâine. Sper!

Posted in: 22 - Evenimente