Românaşului îi place

Posted on 7 august 2011

8


Am primit și dau mai departe (ca-mi face placere) comunicatul Campaniei ”Salvați Roșia Montană!”, legat de ediția a VI-a FânFest. Bonus: imagini cu ce am făcut eu și alții la FânFest 2010 (adică ce ați pierdut anul trecut dacă nu ați fost și ce nu ar trebui să pierdeți anul ăsta)

***

Roșia Montană te așteaptă între 12 și 14 august la ediția a VI-a a FânFest, cel mai mare festival din România organizat în exclusivitate pe bază de voluntariat. Timp de trei zile te poți bucura de peisajele Munților Apuseni, poți cunoaște istoria de 2.000 de ani a Roșiei Montane și pe oamenii locului și poți participa la numeroasele evenimente organizate cu această ocazie: concerte în aer liber, spectacole de teatru, proiecții speciale de film, conferințe, tururi ghidate prin localitate și împrejurimi, târguri de produse tradiționale culinare și de ”home-made”.

Venind la FânFest 2011 te poți convinge direct de valoarea extraordinară și unică a patrimoniului cultural  de aici, care i-a determinat pe experții români și internaționali să propună Roșia Montană pentru includerea în lista monumentelor UNESCO. De asemenea, participarea la festivalul  muzical-cultural FânFest 2011 este cel mai frumos mod în care poți protesta împotriva proiectului de distrugere iremediabilă a localității și în care poți susține varianta alternativă de dezvoltare durabilă, bazată pe valorificarea resurselor inepuizabile ale zonei – de la peisajele montane la galeriile antice romane, medievale și moderne, arhitectura tradițională, poveștile și legendele locului.

FânFest 2011 – selecțiuni din program (programul complet, informații legate de transport, cazare și campare le găsiți pe www.fanfest.ro).

“FânFest este o reprezentare a credinței că dacă vrei, orice e posibil. Eu, ca locuitor al Roșiei Montane am ales să lupt pentru tot ceea ce se întinde în fiecare zi în fața ochilor mei: munți, galerii romane, case de patrimoniu. Vreau ca aceste lucruri să continue să existe, să trăiască, nu din amintirea unor fotografii ci prin voința noastră, a tuturor, de a le îngriji, păstra și transmite cu mândrie unor generații viitoare. Iar toate acestea nu se pot face nici cu jumătăți de măsură, nici doar la modul declarativ. Adevărul este că în jurul Roşiei Montane au existat tot timpul oameni ca voi, care au apărat-o, şi ştim că sunteţi lângă noi şi acum, ca întotdeauna. Iar puterea dumneavoastră este și puterea mea și împreună vom reuși să păstrăm Roșia Montană”, este mesajul transmis participanților de către Eugen David, președintele Alburnus Maior.

Aşadar, vă aşteptăm pe 12, 13 şi 14 august la FânFest Roşia Montană 2011, cu muzică, teatru, film, sport, activism, voie bună şi optimism! Dacă ei plătesc pentru orice, nouă ne pasă pe gratis!

Cele de mai sus le-am citit la începutul articolului lui Mihai Goţiu: Bucurați-vă de Roșia Montană! (ce poți face pentru Roșia Montană la Roșia Montană – FânFest 2011)

Dacă citiţi până la capăt, veţi găsi o întreabă listă de argumente (deocamdată, politicieni se ceartă pentru că nu pot stabili care dintre ei este ticălosul care semnează pentru distrugerea Roşiei Montane) pentru ca să mergeţi la Roşia Montană.

De FânFest sau … oricând.

Semnează doi activişti care plâng că nu pot merge nici anul acesta pe piciorul de plai, pe gura de Rai numită Roşia Montană, Ulise şi Zamfir

Reclame