Să vă plictisiţi!

Posted on 13 Septembrie 2011

2


Aceasta este urarea ce le-am făcut pompierilor, de Ziua lor, 13 septembrie. Cei din Turda, au organizat, şi anul acesta, o Zi a porţilor deschise, în încercarea de a-şi prezenta publicului larg activitatea.

Am păşit, în curtea sediului detaşamentului de pompieri, împreună cu un grup de copii şi am profitat de explicaţiile şi demonstraţiile care li s-au oferit. La vârsta la care focul fascinează, copiilor li s-a explicat cât de stricător poate fi şi cât de greu se stinge.

Chiar dacă ei lucrează în folosul comunităţii, pentru ei nu s-au alocat bani nici măcar pentru asfaltarea curţii ori pentru întreţinerea turnului – devenit inutil datorită noilor mijloace de comunicare, dar, care, ar putea deveni un muzeu, un punct de belvedere, un obiectiv turistic.

Am trecut în revistă dotarea, mai ales sculele performante cu care se duc la descarcerări. De exemplu, pentru cazul în care, generatorul de curent ori pompa electrică necesară pentru crearea presiunii acţionării hidraulice a foarfecilor şi cricurilor utilizate nu funcţionează, dispun de o pompă hidraulică manuală. Nu-i poţi spune accidentatului, prins între fiare, să aştepte până se aduce o altă sculă. Pompierii trebuie să acţioneze şi nu au timp de birocraţie!

Cele câteva cuvinte, la moment festiv, mi-au fost spuse de către  maiorul Adrian Moise, şeful celor o sută de pompieri, turdeni şi de la subunitatea din Băişoara.

Locul în istorie şi l-au cucerit prin fapta eroică de a apăra Bucureştiul în celebra bătălie de pe Dealul Spirii. Atunci, în 1848, Compania de Pompieri a Bucureştiului, condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu, a rezistat forţelor otomane venite să înăbuşe Revoluţia. Sărbătoarea de azi aminteşte de cei 50 de pompieri care au murit în lupta cu soldaţii otomani.

Să le mulţumim pentru toate intervenţiile, pentru vieţile şi bunurile salvate, şi să le dorim … să se plictisească. Din lipsă de necazuri, incendii ori alte accidente, la care să intervină, evident!

Anunțuri