Bunicul şi Ulise

Posted on 14 septembrie 2011

15


La 14 septembrie 1901, în Maghireşti, jud. Gorj, se năştea Nicolae Corâciu. Posibilă origine sârbă, probabil strămoşii lui erau Corici. A fost învăţător în Chereuşa, lângă Tăşnad, şi la Ianculeşti, lângă Carei. A fost un istoric autodidact şi un mare amator de grădinărit. A murit pe la 70 de ani. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Din păcate, nu am nici o imagine cu el în format electronic, dar, voi scana o fotografie şi o voi adăuga aici.

Prietenul Ulise s-a născut pe la mijlocul lui septembrie, în anul rotund 2000. Am hotărât să consider ziua de 14, ca zi de naştere a lui. Nu vă voi povesti despre el, pentru că sunt pline blogurile mele cu poveşti despre Prietenul meu cu lăbuţe, despre Câinele cunoscut şi admirat peste tot pe unde mergem.

Îi sunt recunoscător pentru că, pornind de la bunul lui simţ şi inteligenţa, native, am putut să-l educ şi să-mi fac din el un companion de nădejde. El este cel datorită căruia nu sunt singur. Datorită lui parcurg foarte mulţi kilometri şi petrec foarte multe ore în natură. Împreună hălăduim. Îmi ţine de urât, mă trage după el, îmi însoreşte momentele umbrite de necazuri, …

La Mulţi Ani, Prietene!

Dar, pentru că viaţa nu este formată numai din clipe plăcute, ne facem o datorie de onoare ca, la acest moment aniversar, să mulţumim „vrăjitoarei” care „l-a reparat„, de mai multe ori, pe vajnicul erou: Dr. Margareta UDVARY, medic veterinar cu suflet imens. Sărut mâinile, Domnişoara Doctor! Vă sunt recunoscător pentru sănătatea Prietenului meu.

Mai multe despre momentele de răscruce din viaţa lui Ulise, găsiţi aici şi aici. În cele două postări, se face vorbire şi despre alte suflete, Oameni care au contribuit la fericirea lui Ulise şi, implicit, a mea. Încă o dată, le mulţumesc tuturor!

Sunt invitaţi la petrecere: se-cret-blognotes, poze-nas, collector-blogolog, aefcfoto, zoltybogata, colectionaramodoro,alexmazilu,costin-comba, teonegura, lunapatrata, aliceee-traveler, tu26dor, graphis-artwork, cybershamans, Carmen, cristi-raraitu, ‘mnealui, rokssana, mirelapete, adapavel, zoltybogata, incertitudini, crazy-in-loveee, redsky2010, coolnewz, betivuldecuvinte, fewstuff, experimentesiexperiente, napobloghia, scorpio72, apolloro, papornitacuvorbe, obiectivsubiectiv, vacafoarteverde, allias, danvaideanu, alicegeorgiana1, nikuelektriku, diversediversificate, tetris-bdv, romanianstampnews, nenea.ro, sufletdefluturas, bunatati-simple, tamy-sblog, dorinescu, lhutanu, clipeinrama, daurel, zinnaida, windwhisperer, armoniasimturilor, gabirotaru, fosile, divers, alexandrone, elenax2009, … şi toţi ceilalţi! Oasele se trimit prin e-mail, ca ataşament!