In memoriam: Misi Szalma

Posted on 15 septembrie 2011

2


Doi ani, consecutiv, v-am informat despre un concurs de alpinism care onorează memoria lui Misi Szalma, în postările: Misi se poate odihni, Week-end plăcut! Astăzi, am vorbit cu Mihai Vasile şi am primit comunicatul de la Pajura organizatoare.

Viitorul alpinist a fost premiat cu ... mure

Concurenţi şi Prieteni, deopotrivă

Et in Arcadia ego!

Asociaţia Alpiniştilor Pajura Turda organizează, în perioada 16-18 septembrie 2011, cea de-a 35-a ediţie a Alpiniadei „Memorial Misi Szalma”. Evenimentul se va desfăşura în zona de amonte a Cheilor Turzii la locul de campare „la Baraianu” – accesul din satul Petreştii de Jos, pe lângă pârâul Hăşdate.
Acţiunea are ca scop comemorarea marelui alpinist şi antrenor, membru fondator în prima echipă de Salvamont din judeţul Cluj – Misi Szalma, precum şi promovarea potenţialului turistic al zonei pentru alpinism; Alpiniada facilitează de asemenea întâlnirea alpiniştilor din diferite colţuri ale ţării şi din străinătate, prilejuind schimburi de idei şi informaţii legate de munte.
Dacă în anii trecuţi memorialul avea două categorii de concursuri (alpiniadă şi viteză dublu), ediţia de anul acesta, la fel ca şi cel de anul trecut oferă posibilitatea iubitorilor alpinismului din întreaga ţară de a concura în cadrul unui singur concurs tip alpiniadă ce se va desfăşura pe durata a două zile (sâmbăta şi duminică). Secţiunile de alpiniadă vor fi Clasic si “Rotpunkt”, fiecare alpinist putând opta pentru stilul de căţărare clasic sau liber. Concursul este deschis alpiniştilor de toate vârstele, având următoarele categorii: masculin, feminin şi „respect” (peste 50 de ani).
În cursul zilei de duminică toţi cei prezenţi se vor delecta în cadrul tradiţionalului concurs surpriză.
Serile de vineri şi sâmbăta vor fi dedicate proiecţiilor de poze din turele organizate de cluburile de alpinism din judeţ şi întreaga ţară şi vizionărilor de filme ale expediţiilor montane de pe vârfuri din străinătate. Nu vor lipsi voia bună şi cântecele de chitară la foc de tabără.
Din programul evenimentului:
Vineri, 16.09.2011
– Sosirea şi înscrierea participanţilor
– Proiecţie filme
Sâmbătă, 17.09.2011
– Înscrieri, şedinţă tehnică – start concurs alpiniadă la ora 10
– Proiecţie poze şi filme
– Cântece de chitară la foc de tabără
Duminică, 18.09.2011
– Concurs alpiniadă
– Concurs surpriză
– Festivitatea de premiere ora 14
Vă aşteptăm alături de noi pentru un week-end cu adrenalină şi bună dispoziţie!

– * –

Ulise şi Mihai Vasile lângă Crucea Mare

De ce atâta tam-tam pentru un alpinist clujean? Pentru că „A infiintat A.S. Turdeana, (in prezent „Pajura Turda”), avand ca nucleu central sectia de alpinism al carei instructor competent si iubit a fost, iar, în 1971 a infiintat la Turda prima echipa Salvamont din Jud. Cluj” – zice Dinu Mititeanu.

Deci, vorba aia:

Hai, la Cheile Turzii!

Pentru mai multe informaţii … aşteptaţi relatările echipei Ulise & Zamfir, care va fi pe-acolo şi sâmbătă şi duminică.

Aşa cum a fost acum doi ani.

Mai ales că, anul trecut, nu am putut onora întrecerea temerarilor pe stâncile Cheilor Turzii.